Aktuelt

Folkets Hus blir foreslått freda

  Fredingsforslaget for Folkets Hus i Sauda er lagt ut til offentleg ettersyn. 31. august er frist for å komme med merknader eller fråsegner.

Stipend med stor betydning

Fylkeskommunens kultur- og idrettsstipend skal bidra til videreutvikling for idrettsutøvere og profesjonelle kunstnere. Responsen fra årets stipendvinnere gir oss mye å se fram til. 

Helgøy bru opnar med folkefest 18. juni

  Endeleg er øya landfast. Fylkesordførar Marianne Chesak får æra av å klippe snora på Helgøy.

Kulturpris til Siri Dybwik

  Siri Dybwik har hatt en rolle i det aller meste innen dansefeltet i Rogaland siste 30 år. Hun underviser i utøvende samtidsdans og har et brennende engasjement for de aller, aller yngste publikummerne.    

Avfall for noen, ressurs for andre?

Hvert år blir nær sju millioner tonn bygge- og anleggsmasser til overs på Jæren. Kan disse overskuddsmassene brukes på ny og bli en ressurs for andre?

Stor miljøgevinst i nytt fylkeshus

  Fylkeskommunen har som mål å redusere klimagassavtrykket i alle byggeprosjekter. I prosjekt nytt fylkeshus gir ombruk og gjenbruk god uttelling for miljøet.

185 millionar til idrett og fysisk aktivitet

Anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Rogaland får totalt 185 millionar kroner i støtte frå spelemiddel som er ein del av Norsk Tipping sitt overskot. Det er 30 millionar kroner meir enn i fjor.

Lyser ut kollektivtrasé til nye SUS

Rogaland fylkeskommune lyser ut jobben med å bygge kollektivtrasé mellom Jåttå og Ullandhaug på anbod. Prosjektet er ein del av Bymiljøpakken.

Michelinstjerner deles ut i Stavanger

Stavanger blir vertskap når den verdenskjente Michelinguiden deler ut sine stjerner til nordiske restauranter. 4. juli kan endelig arrangementet gjennomføres fysisk.

Den økonomiske utsikten for fylket

  Rogaland fylkeskommune får ikke nødvendig kompensasjon for å håndtere økte kostnader på blant annet stål, aluminium, trevirke, betong, sprengstoff og diesel. Det kan bety redusert aktivitet i fylkeskommunens drift og utsettelse av både vei- og byggeprosjekter. Fylkeskommunen skal vurdere dette nærmere i revidert budsjett 2022 og årsbudsjettet for 2023.

Her blir det asfaltert i Rogaland i år

  Rogaland fylkeskommune bruker 114,7 millionar kroner på asfaltarbeid og merking av fylkesvegane i 2022.

Sommerskolen redder Mattias og 200 andre elever

Mattias Alvaer Reece gikk fra stryk til bestått i matematikk. Han er en av flere hundre elever i Rogaland som får en ny sjanse til å fullføre videregående.

Arbeidsbåten "Eli" klar for innsats

Friluftsrådet vest døpte 6. mai sin nyeste arbeidsbåt «Eli», ved indre kai i Haugesund. Båten blir viktig i arbeidet deres i Nord-Rogaland, og for innsatsen mot marin forsøpling.

Tilbyr Bjelland AS kontrakt for å bygge tilkomstveg til det nye sjukehuset

  Nye SUS skal stå ferdig i 2024. Rogaland fylkeskommune har ansvar for å bygge og fornye vegen inn til sjukehuset frå Kristine Bonnevies vei.

Bronse til lokale servitørlærlinger

Etter to år med pandemi var det endelig duket for Norgescup for kokke- og servitørlærlinger i helgen.  Aurora Marie Iversen og Mariel Rose Hansen sikret bronsemedalje til Rogaland.

Fond lyser ut 35 millionar

Ulla-Førrefondet lyser ut 35 millionar kroner i 2022. Midla skal i all hovudsak bli brukt til å fremje omfattande, langsiktige prosjekt for grøn omstilling og høgare utdanning.

Fornøyde UKM-deltakere

27 ungdommer skal representere Rogaland under UKM Landsfestivalen i Stjørdal 24. – 28. juni.

Lyser ut drift av hurtigbåtsambanda

Fylkestinget har godkjent at Kolumbus lyser ut konkurransar for drift av hurtigbåtane i  Ryfylke, byøyene og Hommersåk, pluss ferjesambandet Vassøy.

Hele Rogaland leser "Mamma er trygda"

  Mímír Kristjánssons bok "Mamma er trygda" er årets bok i Hele Rogaland leser og 30 000 gratiseksemplarer skal deles ut. Kommende år blir det flere barne- og ungdomsbøker og lydbøker på programmet.

Løfter undervisningen med teknologi

Elevene med minoritetsbakgrunn på yrkesfag strever med å lære fagspråket de trenger for å bestå fagbrevet, ifølge lærerne på Haugaland videregående skole, Rhonda Helen Nes Lothe og Hilde Vikse. Derfor utviklet de en app for å gjøre læringen enklere.

Til toppen