Aktuelt

Lyser ut kollektivtrasé til nye SUS

Rogaland fylkeskommune lyser ut jobben med å bygge kollektivtrasé mellom Jåttå og Ullandhaug på anbod. Prosjektet er ein del av Bymiljøpakken.

Michelinstjerner deles ut i Stavanger

Stavanger blir vertskap når den verdenskjente Michelinguiden deler ut sine stjerner til nordiske restauranter. 4. juli kan endelig arrangementet gjennomføres fysisk.

Den økonomiske utsikten for fylket

  Rogaland fylkeskommune får ikke nødvendig kompensasjon for å håndtere økte kostnader på blant annet stål, aluminium, trevirke, betong, sprengstoff og diesel. Det kan bety redusert aktivitet i fylkeskommunens drift og utsettelse av både vei- og byggeprosjekter. Fylkeskommunen skal vurdere dette nærmere i revidert budsjett 2022 og årsbudsjettet for 2023.

Her blir det asfaltert i Rogaland i år

  Rogaland fylkeskommune bruker 114,7 millionar kroner på asfaltarbeid og merking av fylkesvegane i 2022.

Sommerskolen redder Mattias og 200 andre elever

Mattias Alvaer Reece gikk fra stryk til bestått i matematikk. Han er en av flere hundre elever i Rogaland som får en ny sjanse til å fullføre videregående.

Arbeidsbåten "Eli" klar for innsats

Friluftsrådet vest døpte 6. mai sin nyeste arbeidsbåt «Eli», ved indre kai i Haugesund. Båten blir viktig i arbeidet deres i Nord-Rogaland, og for innsatsen mot marin forsøpling.

Tilbyr Bjelland AS kontrakt for å bygge tilkomstveg til det nye sjukehuset

  Nye SUS skal stå ferdig i 2024. Rogaland fylkeskommune har ansvar for å bygge og fornye vegen inn til sjukehuset frå Kristine Bonnevies vei.

Bronse til lokale servitørlærlinger

Etter to år med pandemi var det endelig duket for Norgescup for kokke- og servitørlærlinger i helgen.  Aurora Marie Iversen og Mariel Rose Hansen sikret bronsemedalje til Rogaland.

Fond lyser ut 35 millionar

Ulla-Førrefondet lyser ut 35 millionar kroner i 2022. Midla skal i all hovudsak bli brukt til å fremje omfattande, langsiktige prosjekt for grøn omstilling og høgare utdanning.

Fornøyde UKM-deltakere

27 ungdommer skal representere Rogaland under UKM Landsfestivalen i Stjørdal 24. – 28. juni.

Lyser ut drift av hurtigbåtsambanda

Fylkestinget har godkjent at Kolumbus lyser ut konkurransar for drift av hurtigbåtane i  Ryfylke, byøyene og Hommersåk, pluss ferjesambandet Vassøy.

Hele Rogaland leser "Mamma er trygda"

  Mímír Kristjánssons bok "Mamma er trygda" er årets bok i Hele Rogaland leser og 30 000 gratiseksemplarer skal deles ut. Kommende år blir det flere barne- og ungdomsbøker og lydbøker på programmet.

Løfter undervisningen med teknologi

Elevene med minoritetsbakgrunn på yrkesfag strever med å lære fagspråket de trenger for å bestå fagbrevet, ifølge lærerne på Haugaland videregående skole, Rhonda Helen Nes Lothe og Hilde Vikse. Derfor utviklet de en app for å gjøre læringen enklere.

Nytt stipend for gammalt handverk

Ei ny stipendordning for tradisjonshandverkarar skal stimulere og inspirere til innsats for kulturarven i Rogaland.

Grunn-Service AS får tilbud om å bygge ny etappe av Bussveien

  Rogaland fylkeskommune tilbyr en ny, stor kontrakt i forbindelse med byggingen av Bussveien. Det er Grunn-Service AS som er innstilt til å bygge den neste bussvei-etappen mellom Gausel og Sandnes.

Kan komme tannklinikk på universitetsområdet

Tannhelse Rogaland vurderer ein tannklinikk i dei nye lokala til Studentsamskipnaden på Ullandhaug i Stavanger. Nyleg vedtok Stortinget at unge som fyller 21 og 22 år i behandlingsåret, får halv pris på offentlege tannklinikkar. Dette gjer det meir aktuelt med ein tannklinikk på studentområdet.

Endelig møtes ung kultur

Etter to år med digitale løsninger kan Ung Kultur Møtes (UKM) omsider møtes på skikkelig, – til stor glede for 160 deltakere fra hele fylket.

Klimagassregnskap gir bedre utslippsoversikt

Reduksjon av klimagassutslipp er en av de viktigste oppgavene vi står overfor. Klimaregnskapet skal gi oss oversikt og kunnskap til å ta de riktige klimavalgene i årene som kommer.

Ny spesialisttannklinikk opna i Haugesund

Den nye klinikken gir pasientane eit betre tilbod og meir plass til spesialistane. Fylkesordførar Marianne Chesak klippet bandet for spesialisttannklinikken i Haugesund onsdag 20. april .

Oppdatert informasjonsbrosjyre om tiltak i vann og vassdrag

Rogaland fylkeskommune, NVE og Statsforvalteren i Rogaland har oppdatert brosjyren fra 2010 om tiltak i vann og vassdrag. Informasjonen er nå digital, og kan lettere oppdateres ved behov.

Til toppen