Aktuelt - Rogaland fylkeskommune

Aktuelt

Pilt-Ola pris til tomatgartnar

Han tenkjer stort og kan ti-gongen. 3 000 kvadratmeter drivhus er blitt til 30 000 kvadratmeter. Tomatgartnar Jan Terje Vignes frå Finnøy er tildelt den gjeve Ryfylke-utmerkinga Pilt-Ola prisen.

Revidert plan for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten 

Rogaland fylkeskommune har levert revidert forslag til plan for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten i Sandnes kommune.   

Stiller strengere krav til dem vi kjøper av

I 2020 har fylkeskommunen fått flere oppgaver og handler mye mer enn før. Det betyr at vi kan være en langt større pådriver for etisk handel, flere lærlinger i næringslivet, universell utforming og være med å sørge for at krav til klima og miljø blir en ny standard.

Møllehagen skolesenter er blitt Miljøfyrtårn

Møllehagen skolesenter har satt miljø på dagsorden, og fikk 2. november utdelt det synlige beviset for arbeid med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn.

Politikerne fikk informasjon om Bussveien mellom sentrum og Mosvannet

Sist uke stilte prosjektledelsen i Bussveien i bystyresalen i Stavanger for å fortelle politikerne om planen som ble sendt til kommunen i høst.  

Den årlige utdelingen av fag-, svenne- og kompetansebrev er dessverre avlyst

  Hvert år samler vi alle lærlinger og lærekandidater for å feire at de har fullført utdanningen. Utdelingen for 2020 og arrangementene i Stavanger og Haugesund i februar 2021 er dessverre avlyst. Vi sender fag- svenne- og kompetansebrevet til hver enkelt.

Lanserer bok og nettkurs om samskaping

Fylkesbibliotekene i Rogaland, Innlandet, Viken og Finnmark har lansert en bok med erfaringer fra biblioteket som samfunnsutvikler. Nå lanseres nettkurs med håp om å hjelpe flere igang med samskaping. 

Næringshager og inkubator i toppen av nasjonal vurdering

Validé er en av Norges fem beste inkubatorer, mens Rogaland Ressurssenter og Medvind næringshage er to av landets 16 næringshager som gjør opprykk i Sivas nasjonale vurdering.

Nye billettpriser på buss og båt fra 1. november

Fra søndag blir det billigere å reise med buss for alle med månedskort og dagskort. Enkeltbillett for voksne stiger med to kroner, men det er mulig å reise flere på en enkeltbillett.

Stramt på veien mot økt handlingsrom

Koronautfordringer, strammere økonomi på sikt og økte kostnader innen både skole og buss, båt og ferje. Dette er stikkordene når fylkesrådmann Inge Smith Dokken legger fram forslag til budsjett og økonomiplan for 2021-2024.

Fylkeshuset skal bli «nytt» og fylkeseiendommen videreutvikles

  Fylkeshusbygget skal bygges om og bli «nytt». Samtidig skal fylkeskommunens tomt og området i Stavanger sentrum utvikles videre i nært samarbeid med våre naboer Rogaland teater og Arkeologisk museum gjennom arbeidet med «Akropolisvisjonen.  

Grønt lys for Bussveien gjennom Jåttåvågen

Bussveien fra Stasjonsveien til Gauselvågen ble vedtatt i Stavanger kommunestyre 19. oktober. Prosjektet er en sentral brikke i utbyggingen som kommer på Jåttåvågen i fremtiden. 

Rutebåten til Utsira blir elektrisk

  Gevinsten er en reduksjon av klimagassutslippene med minst 95 prosent.

Politikerne sier ja til sikring av to rassutsatte steder i Gjesdal

  Fylkestinget har vedtatt rassikring langs fylkesvei 450.  

Ny plan skal bevare kulturarven i Rogaland

Fylkeskommunen er i gang med å lage den første regionale kulturminneplanen sidan 1989.

Russetiden har begynt – hvordan gjøre den trygg og god for alle?

Russetida er allerede i gang, og ungdommene skal ta en rekke valg som kan være både utfordrende og vanskelige. Vi inviterer til møter for russeforeldre for å dele tips og erfaringer om den gode russetid.

Vant første innovasjonspris for masterstudenter

  Eva Paola Campos er tildelt fylkeskommunens første innovasjonspris for masterstudenter.

Hvem fortjener fylkeskommunes Bragdpris?

Vet du om noen som har utført en særskilt innsats og har markedsført Rogaland på en positiv måte nasjonalt eller internasjonalt? Vi trenger forslag til gode kandidater.

Styringsgruppen for Bymiljøpakken mottok ekstern rapport

Styringsgruppen for Bymiljøpakken mottok onsdag rapporten om hva som skjedde da Nord-Jærenpakken gikk over til Bymiljøpakken.

14-åring stakk av med 1. og 2. plass i fotokonkurranse

Her er vinnerne av fotokonkurransen klimaendringer i Rogaland. 14 år gamle Martin Espe fra Nærbø fikk både 1. og 2. plass med sine to bilder i kategorien Lavutslippssamfunnet.

Til toppen