Aktuelt

Hvem fortjener årets kulturpris?

Fylkeskommunen ønsker forslag til hvem som fortjener årets kulturpris. Fristen for å nominere kandidater er 1. april. 

Fylkeskommunen starter utredningsarbeidet for ny Risøy bru

I arbeidet med en ny bypakke for Haugesund/fastlands-Karmøy er ny bru over Smedasundet det største prosjektet Rogaland fylkeskommune ønsker finansiert.

Midler til næringsutvikling i landbruket  

Rogaland fylkeskommune etterlyser gode prosjekter i landbruket som kan søke støtte til rekruttering og kompetanseheving eller regionale tilretteleggingstiltak. 

– Når Bussveien kommer her, blir det bra for veldig mange, og mindre bra for noen

Planene for Bussveien mellom Kvadrat og Sandnes sentrum er klare, og skal behandles av politikerne i Sandnes i mars. Planleggerne i fylkeskommunen vet at Bussveien berører noen innbyggere negativt, men håper at de aller fleste ser fram til alt er på plass.

Forskningsfond lyser ut 13,6 millioner

Regionalt forskingsfond Rogaland (RFF) lyser ut ni millioner kroner til regionale innovasjonsprosjekter i næringsliv og offentlig sektor og 4,6 millioner kroner til forprosjekter. Første søknadsfrist er 1. mars.

Billigare tannlege for 21- og 22 åringar

21- og 22-åringar skal få halv pris på undersøking og behandling hos tannlege og tannpleiar på offentlege tannklinikkar.

Fylkeskommunen opprettar klimaråd

Klimarådet skal vere ein politisk arena for å engasjere og mobilisere breitt rundt klimautfordringar i Rogaland, i tillegg til å følge opp og samordne klimaarbeidet i fylket.

Fylkestinget enstemmige om ny ferje på Lysefjorden

 Nå blir det ny og bedre ferje på Lysefjorden.

Lyser ut ny strekning av Bussveien

Bussveien mellom Nådlandsbråtet og Hans og Grete Stien på Forus ble i går godkjent for utlysning av Fylkestinget i Rogaland fylkeskommune.

Slik kan nytt fylkeshus bli

– Dette er et vågalt prosjekt som vi er veldig stolte av. Det er sprekt å bygge om et gammelt sykehus til supermoderne, effektive kontorlokaler, sier bygg- og eiendomssjef Heidi Klaveness.

Her er programmet for Rikssamlingsjubileet

Programmet for Rikssamlingsjubileets hovedmarkering er klart. Det er bare å stryke ringbrynja, slipe sverdet og begynne å glede seg til sommerens arrangementer fra Haraldshaugen i nord til Hafrsfjord i sør.

Fylkesrådmannen får ny tittel

Fylkesrådmann Inge Smith Dokken vil fra 1. mars få ny kjønnsnøytral tittel.

Vant kunstkonkurranse

Med ein interaktiv rev i blå hettegenser vant Simone Hooymans kunstkonkurransen for utsmykking av «nye» Godalen videregående skole.

Økt støtte til kultur og idrett

I år får fylkets biblioteker, idrettsarrangementer, festivaler og allment kulturarbeid totalt 1,2 millioner kroner mer i støtte enn i fjor.

Meir pengar til verneverdige bygg og anlegg

  Tilskotsordninga til verneverdige bygg og anlegg har i år ei budsjettauke på 350 000 kroner. No får 48 ulike prosjekt til saman 1 565 000 kroner i tilskot.

Legger planer for bærekraftig samferdsel

Nå starter jobben med å lage nytt handlingsprogram for samferdsel i Rogaland. Mest mulig for pengene og bærekraftige løsninger er stikkord.

Feirer frivillighet med sykkeltur

  Norges frivilligsentraler får 100 000 kroner i støtte til å arrangere den nasjonale Sykkelturen 2022 som er et av signalarrangementene i Frivillighetens år.  

50 ledige læreplasser hos oss

Akkurat nå kan du som ser etter læreplass søke på 50 lærlingstillinger i ti lærefag i Rogaland fylkeskommune. Vi har læreplasser i nesten hele fylket. Frist for å søke er 1. mars.

Norges største kranskip monterer bruelementene på Helgøy bru

     Tirsdag 25. januar starter jobben med å løfte på plass de seks 600 tonn tunge elementene som blir Helgøy bru.

Torvmyrveien blir ferdig to måneder før tiden

Opprinnelig skulle arbeidet med å bygge ny gang- og sykkelvei i Torvmyrveien vært ferdig i slutten av oktober, men nå blir alt ferdig til skolestart. 

Til toppen