Aktuelt

Ønsker solcellepanel på dei fleste skolebygga

I sommar blei solcellepanel montert på Øksnevad vidaregåande skole. No skal fleire skolar få solceller på taket.

Westad innstilt som ny fylkesdirektør

Gunn Claire Westad (55) er innstilt som ny fylkesdirektør i Rogaland fylkeskommune.

Prøver ny metode i veiprosjekt – Jetpeling gir mindre støy

På byggeplassen på Ullandhaug høres stemmer på mange språk. Men i dag er det italiensk som dominerer. Matteo Battistin og Gabriele Sabatini fra firmaet Dolomiti Rocce er i full gang med å vise entreprenør Bjelland As og anleggsarbeiderne i Rogaland fylkeskommune hvordan jetpeling fungerer. For fylkeskommunen er dette en ny metode.

Trekkjer seg frå å bli ny fylkesdirektør

Ole Bernt Thorbjørnsen var innstilt til å bli ny fylkesdirektør for Rogaland fylkeskommune. Onsdag blei innstillingsrådet informert om at han har trekt søknaden sin.

Nominer kandidater til Årets lærebedrift og Årets hederspris 2022

Vi trenger forslag til gode kandidater for å kunne dele ut prisene til verdige vinnere. Nå kan du sende inn forslag til hvem som bør få prisene.

Stena Recycling er årets lærebedrift 2021

En foregangsbedrift som var tidlig ute med å rekruttere lærlinger til gjenvinningsfaget. Det er en av begrunnelsene for at konsernet er kåret til årets lærebedrift 2021 i Rogaland.

Rogaland blir med på EU-klimasatsing

Rogaland er valgt ut til EUs samfunnsoppdrag for klimatilpasning – et samarbeid med 150 europeiske regioner og lokalsamfunn.

Stenger Hinnasvingene i to og et halvt år

Fylkeskommunen er godt i gang med å bygge Bussveien mellom Vaulen og Gausel. Mandag 3. oktober klokka 06.00 blir Hinnasvingene stengt for gjennomkjøring frem til våren 2025.

Bier kan få matstopp på busskur-tak

Fylkestinget vedtok  tysdag at fylkeskommunen skal betre forholda for bier og andre pollinerande insekt. Eit av tiltaka er grøne tak på busskur i byane.

Heder til handverkarar

  Jørn Magne Flesjå vil dokumentere riggen til små båtar i Rogaland som er 100–170 år gamle, mens Leif Harald Jørmeland skal lære seg lafteteknikk for å ta vare på gamle hus. Til dette har dei fått fylkeskommunen sitt nye utviklingsstipend for tradisjonshandverkarar.  

– Markerer starten på en ny tid

– «Medstraum» er et prakteksempel på hva vi kan få til med godt samarbeid og innovasjon. Det sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) under den høytidelige dåpen av MS «Medstraum» i Stavanger torsdag 22. september.

Torvmyrveien har fått bedre bymiljø

Sykkelfelt på begge sider av veien, nye lys og bedre bymiljø. Onsdag var det offisiell åpning av nye Torvmyrveien i Randaberg. Leder for samferdselsutvalget, Ole Ueland kuttet snora.

Samarbeider for å førebygge sjølvmord

  Frivillige, politikarar og fagfolk var nyleg samla for å lære meir om å førebygge sjølvmord. Samlinga var òg ei moglegheit til å bygge enda betre nettverk – for samarbeid reddar liv.  

To ferjesamband blir gratis fra 28. september

Ryfylkeferjen og Finnøyfergene blir gratis for passasjerene i slutten av denne måneden.

Dobbelt så mange lærlinger i fylkeskommunen

På noen år har vi klart å øke antall læreplasser fra 50 til 100, og vi fortsetter å ha en jevn økning. Nylig deltok i overkant av 40 ferske lærlinger på introduksjonsdagen.

Fylkesordføraren tok første spadestikk på kollektivtraséen til nye SUS

Rogaland fylkeskommune har starta bygging av kollektivtrasé mellom Jåttå og Ullandhaug. Fylkesordførar Marianne Chesak tok onsdag første spadestikk ved Madlavegen. 

Linnea og Nora tok første spadestikk på gang- og sykkelveg i Sola

Rogaland fylkeskommune har starta å bygge ny gang- og sykkelveg mellom Ølberg og Vigdel.

Deler ut 30 000 gratis bøker – og 2000 lydbøker

Lørdag 17. september går startskuddet for utdelingen av 30 000 bøker og 2000 lydbøker. Årets bok i Hele Rogaland leser er Mímír Kristjánssons «Mamma er trygda».  

Auka støtte til næringsutvikling

  Med éin million kroner i auka budsjettramme for regionalt næringsfond i Rogaland får både Klepp kommune, Vindafjord kommune og Regionråd Dalane 250 000 kroner i støtte.  

Nettskolen – redningen til ME-syke Bård og 700 elever

Bård Grastveit (23) fikk utmattelsessykdommen ME da han var 15 år. Takket være Nettskolen Rogaland har han fullført videregående skole.

Til toppen