Aktuelt

Vestlandsrådet har starta arbeidet med felles næringsstrategi

Arbeidet med ein ny felles næringsstrategi for dei tre vestlandsfylka er i gang. Strategien vil bli lagt fram i slutten av mai.

Nye råd til russen

Fylkesordfører Marianne Chesak anbefaler all russ i hele fylket om å følge de nye retningslinjene. Anbefalingen er maks ti inne i en russebuss, og maks 20 i grupper som møtes ute. 

Den økonomiske utsikten for fylket

    Ny finansiering av hurtigbåtruter og ferjer gir grunn til optimisme. Men det er uavklart hvilke økonomiske muskler fylkene får for å nå målene innen klima og elevers fullføring av videregående skole.

Valglister til stortingsvalget 2021

Valglistene til stortingsvalget 2021 i Rogaland er nå godkjente. Totalt 19 partier stiller med godkjente lister.

Koronasmitte blant flere russ

Det er oppdaget smitte blant flere russ på forskjellige skoler i Sør-Rogaland. Alle som har deltatt i russefeiring må teste seg to ganger med fem dagers mellomrom og gå i hjemmekarantene til første test er negativ.

Her blir det asfaltert i Rogaland

  Rogaland fylkeskommune bruker godt 144 millioner kroner i år på asfaltarbeid og merking av fylkesveiene.

1,3 millioner kroner til folkehelsearbeid

21 prosjekter som skal bedre folkehelsen i Rogaland har til sammen fått over 1,3 millioner kroner i støtte.

Tre NM-priser til Rogalands ungdomsbedrifter

Ungdomsbedrifter fra Dalane, Karmsund og Bryne sikret seg plass på pallen i NM for ungdomsbedrifter. 

Russen fikk stille koronaspørsmål

  Hvor mange kan vi være i russebil og -buss? Er rulling et arrangement? Her er de viktigste reglene og anbefalingene som gjelder for russ i Rogaland, med egne regler for russ på Nord-Jæren.

2,5 millioner ekstra til kultur

  Fylkeskommunen vil bruke en million kroner mer til kultur- og idrettsstipend i år. I tillegg økes tilskuddsrammen til allment kulturarbeid og til fylkesbibliotekets e-bok satsing.  

Godkjente lokalisering av tannklinikkene i fylket

­–  Det er utfordrende å få til gode tannklinikker med høy faglig kvalitet, samtidig som reiseavstanden er akseptabel for innbyggerne. Jeg synes klinikkplanen lykkes med å balansere dette på en god måte, sier fylkesordfører Marianne Chesak.   

St. Olav vgs er fylkesvinner i NM i klima

St. Olav videregående skole er beste skole fra Rogaland i NM i klima. De kjempet om den gjeve NM-tittelen helt til siste innspurt, men måtte se seg slått på målstreken av Bybroen videregående skole i Trøndelag.

Hele Rogaland leser Oda Malmin

Oda Malmins debutroman «Steinauge» fra 2018 blir årets bok i prosjektet Hele Rogaland leser. Til høsten deler Rogaland fylkeskommune ut 30 000 gratiseksemplarer ved folkebibliotekene.  

1,4 millioner kroner til universell utforming

Åtte prosjekter som skal bedre fremkommeligheten i Rogaland har til sammen fått over 1,4 millioner kroner i støtte.

Stor interesse for å bedre vannkvaliteten i fylket

Hele 40 prosjekter har søkt om støtte til ulike vannmiljøtiltak i Rogaland. Svært mange av søknadene var sterke og godt begrunnede. Lista måtte derfor legges ekstra høyt for å skille ut de beste prosjektene.

Her er DKS-menyen for neste skoleår

Av hele 1200 innsendte forslag er 16 produksjoner valgt ut og presentert som Den kulturelle skolesekkens program for videregående skoler i Rogaland kommende skoleår.

Ludvig Vea – årets matematikklærer

Vea får prisen for sin unike evne til å gjøre matematikkundervisningen meningsfull og relevant, og viser hvordan faget har praktisk nytte i yrkesfag. Vea får prisen torsdag 22. april.

Ny opplæringssjef i Rogaland

Eiliv Fougner Janssen (57) er ny fylkesopplæringssjef i Rogaland fylkeskommune fra 1. august. Han kommer fra stillingen som rektor ved Øksnevad videregående skole.

Planlegger folkefest for rikssamlingsjubileet

I 2022 er det 1150 år siden slaget i Hafrsfjord. Rikssamlingsjubileets hovedmarkering vil foregå i perioden 8. – 19. juni og det planlegges folkefest og aktiviteter for hele familien flere steder i fylket.

Får nær 27 millioner til omstilling

En ny krisepakke på totalt 300 millioner kroner fra regjeringen gjør det nå mulig for bedrifter i Rogaland å søke støtte til bedriftsintern opplæring. 

Til toppen