Aktuelt - Rogaland fylkeskommune

Koronasmitte blant flere russ

Det er oppdaget smitte blant flere russ på forskjellige skoler i Sør-Rogaland. Alle som har deltatt i russefeiring må teste seg to ganger med fem dagers mellomrom og gå i hjemmekarantene til første test er negativ.

Her blir det asfaltert i Rogaland

Rogaland fylkeskommune bruker godt 144 millioner kroner i år på asfaltarbeid og merking av fylkesveiene.

1,3 millioner kroner til folkehelsearbeid

21 prosjekter som skal bedre folkehelsen i Rogaland har til sammen fått over 1,3 millioner kroner i støtte.

Tre NM-priser til Rogalands ungdomsbedrifter

Ungdomsbedrifter fra Dalane, Karmsund og Bryne sikret seg plass på pallen i NM for ungdomsbedrifter.

Russen fikk stille koronaspørsmål

Hvor mange kan vi være i russebil og -buss? Er rulling et arrangement? Her er de viktigste reglene og anbefalingene som gjelder for russ i Rogaland, med egne regler for russ på Nord-Jæren.

2,5 millioner ekstra til kultur

Fylkeskommunen vil bruke en million kroner mer til kultur- og idrettsstipend i år. I tillegg økes tilskuddsrammen til allment kulturarbeid og til fylkesbibliotekets e-bok satsing.

Godkjente lokalisering av tannklinikkene i fylket

­–  Det er utfordrende å få til gode tannklinikker med høy faglig kvalitet, samtidig som reiseavstanden er akseptabel for innbyggerne. Jeg synes klinikkplanen lykkes med å balansere dette på en god måte, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

St. Olav vgs er fylkesvinner i NM i klima

St. Olav videregående skole er beste skole fra Rogaland i NM i klima. De kjempet om den gjeve NM-tittelen helt til siste innspurt, men måtte se seg slått på målstreken av Bybroen videregående skole i Trøndelag.

Hele Rogaland leser Oda Malmin

Oda Malmins debutroman «Steinauge» fra 2018 blir årets bok i prosjektet Hele Rogaland leser. Til høsten deler Rogaland fylkeskommune ut 30 000 gratiseksemplarer ved folkebibliotekene.

1,4 millioner kroner til universell utforming

Åtte prosjekter som skal bedre fremkommeligheten i Rogaland har til sammen fått over 1,4 millioner kroner i støtte.

Stor interesse for å bedre vannkvaliteten i fylket

Hele 40 prosjekter har søkt om støtte til ulike vannmiljøtiltak i Rogaland. Svært mange av søknadene var sterke og godt begrunnede. Lista måtte derfor legges ekstra høyt for å skille ut de beste prosjektene.

Her er DKS-menyen for neste skoleår

Av hele 1200 innsendte forslag er 16 produksjoner valgt ut og presentert som Den kulturelle skolesekkens program for videregående skoler i Rogaland kommende skoleår.

Ludvig Vea – årets matematikklærer

Vea får prisen for sin unike evne til å gjøre matematikkundervisningen meningsfull og relevant, og viser hvordan faget har praktisk nytte i yrkesfag. Vea får prisen torsdag 22. april.

Ny opplæringssjef i Rogaland

Eiliv Fougner Janssen (57) er ny fylkesopplæringssjef i Rogaland fylkeskommune fra 1. august. Han kommer fra stillingen som rektor ved Øksnevad videregående skole.

Planlegger folkefest for rikssamlingsjubileet

I 2022 er det 1150 år siden slaget i Hafrsfjord. Rikssamlingsjubileets hovedmarkering vil foregå i perioden 8. – 19. juni og det planlegges folkefest og aktiviteter for hele familien flere steder i fylket.

Får nær 27 millioner til omstilling

En ny krisepakke på totalt 300 millioner kroner fra regjeringen gjør det nå mulig for bedrifter i Rogaland å søke støtte til bedriftsintern opplæring.

Kunstkonkurranse for nye Godalen videregående skole

Godalen videregående skole skal bygges ut og rehabiliteres. Nå inviteres kunstnere til å melde seg på prekvalifiseringen til kunstkonkurransen for utsmykning av skolen.

Rogaland fylkeskommune nominert til Jordvernprisen 2021

Rogaland fylkeskommune er nominert til den nasjonale jordvernprisen 2021. Bakgrunnen for nominasjonen er fylkeskommunens arbeid med «Jordvernstrategi for matfylket Rogaland» som er utarbeidet i samarbeid med Statsforvalteren i Rogaland. I tillegg trekkes fylkeskommunens systematiske arbeid med jordvernmål i regionale planer fram som bakgrunn for nominasjonen.

Listeforslag for stortingsvalget 2021

Listeforslaget til stortingsvalget 2021 må være kommet inn til fylkeskommunen innen 31. mars 2021 kl. 12.00.

Fylkesordføreren inviterer russen til digitalt møte for å snakke om russefeiringen

All russ i hele fylket er invitert til digitalt allmøte onsdag 7. april fra klokken 15.00. I møtet vil russen få svar på en rekke spørsmål knyttet til feiringen, smittevern og restriksjoner. Det er fylkesordføreren som inviterer til møtet.