Aktuelt

Heder til handverkarar

Jørn Magne Flesjå vil dokumentere riggen til små båtar i Rogaland som er 100–170 år gamle, mens Leif Harald Jørmeland skal lære seg lafteteknikk for å ta vare på gamle hus. Til dette har dei fått fylkeskommunen sitt nye utviklingsstipend for tradisjonshandverkarar.

– Markerer starten på en ny tid

– «Medstraum» er et prakteksempel på hva vi kan få til med godt samarbeid og innovasjon. Det sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) under den høytidelige dåpen av MS «Medstraum» i Stavanger torsdag 22. september.

Torvmyrveien har fått bedre bymiljø

Sykkelfelt på begge sider av veien, nye lys og bedre bymiljø. Onsdag var det offisiell åpning av nye Torvmyrveien i Randaberg. Leder for samferdselsutvalget, Ole Ueland kuttet snora.

Samarbeider for å førebygge sjølvmord

Frivillige, politikarar og fagfolk var nyleg samla for å lære meir om å førebygge sjølvmord. Samlinga var òg ei moglegheit til å bygge enda betre nettverk – for samarbeid reddar liv.

To ferjesamband blir gratis fra 28. september

Ryfylkeferjen og Finnøyfergene blir gratis for passasjerene i slutten av denne måneden.

Dobbelt så mange lærlinger i fylkeskommunen

På noen år har vi klart å øke antall læreplasser fra 50 til 100, og vi fortsetter å ha en jevn økning. Nylig deltok i overkant av 40 ferske lærlinger på introduksjonsdagen.

Fylkesordføraren tok første spadestikk på kollektivtraséen til nye SUS

Rogaland fylkeskommune har starta bygging av kollektivtrasé mellom Jåttå og Ullandhaug. Fylkesordførar Marianne Chesak tok onsdag første spadestikk ved Madlavegen. 

Linnea og Nora tok første spadestikk på gang- og sykkelveg i Sola

Rogaland fylkeskommune har starta å bygge ny gang- og sykkelveg mellom Ølberg og Vigdel.

Deler ut 30 000 gratis bøker – og 2000 lydbøker

Lørdag 17. september går startskuddet for utdelingen av 30 000 bøker og 2000 lydbøker. Årets bok i Hele Rogaland leser er Mímír Kristjánssons «Mamma er trygda».  

Auka støtte til næringsutvikling

Med éin million kroner i auka budsjettramme for regionalt næringsfond i Rogaland får både Klepp kommune, Vindafjord kommune og Regionråd Dalane 250 000 kroner i støtte.

Nettskolen – redningen til ME-syke Bård og 700 elever

Bård Grastveit (23) fikk utmattelsessykdommen ME da han var 15 år. Takket være Nettskolen Rogaland har han fullført videregående skole.

Rogalandsungdommer på historisk ungdomsmøte

For første gang samles over 100 ungdommer fra alle landets fylker i en felles konferanse. Målet er å fremme ungdommenes rett til å påvirke politiske vedtak.

Saman om næringsutvikling i vest

Torsdag 8. september møttest Vestlandsrådet i Sola. Arbeidet med næringsstrategi for dei tre vestlandsfylka var nok ein gong eit viktig tema på programmet. Bedriftsbesøk hos batteriprodusent blei det og tid til.

13,5 millioner til bredbåndsutbygging

Ni prosjektområder fordelt på åtte kommuner får til sammen 13,5 millioner kroner i bredbåndsstøtte i 2022. 

Hvem fortjener Miljøprisen 2022?

Vet du om noen som har gjort en særskilt innsats for natur og miljø i Rogaland? Da kan du nominere dem til fylkeskommunens Miljøpris.

MS «Medstraum» kåra til årets skip

Fylkesordførar Marianne Chesak tok tysdag imot prisen Ship of the Year på maritim- og innovasjonsmessa SMM i Hamburg.

Mange nye dagsturhytter åpnes i høst

Lørdag 3. september åpner dagsturhytte nummer 11 i Rogaland. Nummer 12 og 13 åpnes de påfølgende helgene, og du er selvsagt invitert.

292 000 kroner til årets TV-aksjon 

Rogaland fylkeskommune gir 292 000 kroner til årets TV-aksjon som går til Leger Uten Grenser. Beløpet tilsvarer 60 øre per innbygger.

Stangeland bygger første del av Bussveien i Sandnes sentrum

Rogaland fylkeskommune gir Stangeland Maskin AS jobben med å bygge Bussveien mellom Strandgata og Elvegata i Sandnes.

Lærerstreiken trappes opp

Fra mandag 29. august vil Utdanningsforbundet ha totalt 180 medlemmer i streik ved de videregående skolene på Haugalandet.

Til toppen