Aktuelt

River Håvåsen bru

Utbyggingen av Karmsundgata går inn i en ny fase, og mandag 30. januar klokken 21.00 starter arbeidet med å ta bort Håvåsen bru. Elever ved Håvåsen og Lillesund skole får da ny midlertidig skolevei.

Sårbare lærlinger: Slik skal flere få fagbrev

29 prosent av elever på videregående skole sliter med psykisk helseplager ifølge Folkehelseinstituttet. Nå får lærebedrifter og instruktører økt kunnskap om hvordan de kan hjelpe sårbare lærlinger, som står i fare for å ikke fullføre fagbrevet.

Vurderer å forlenge Haugalandspakken

– En forlengelse av Haugalandspakken gir oss mulighet til å ta inn nye, viktige prosjekter som øker trafikksikkerheten, bedrer framkommeligheten for bilistene og gjør at flere sykler eller går, sier Arne Bergsvåg som leder styringsgruppen for Haugalandspakken.

Åna-Sira bru er stengt til 1. mars 2023

Åna-Sira bru ble stengt 16. januar på grunn av nødvendig vedlikeholdsarbeid.

Skanner tunneler for å avdekke skader

Rogaland fylkeskommune har denne høsten prøvd ut en ny metode for å avdekke skader og feil i tunneler . Skanning kan både øke sikkerheten og spare penger.

Utfordrar krav til oppgradering av tunnelar

Midlane som er sett av til oppgradering av tunnelar står ikkje i stil med sikkerheitskrava som skal oppfyllast. Dei tre fylkesordførarane i Vestlandsrådet ber om at regelverket blir utfordra.

Pris til forskningsbaserte produkter

Betong som lages av avfall og en robot som vasker fiskemerder er realisert gjennom forskningsbasert produktutvikling. For dette er Saferock og Remora Robotics tildelt Rogalands forsknings- og nyskapingspris.

Forskningsfond lyser ut 12 millioner

Regionalt forskningsfond Rogaland lyser ut 12 millioner kroner til for- og hovedprosjekt i regionale innovasjonsprosjekter. Første søknadsfrist er 1. mars.

Bygger ferdig Tungland bru

Rogaland fylkeskommune jobber med å rehabilitere Tungland bru på Jørpeland. Siden begynnelsen av desember har entreprenøren hatt pause i arbeidet, men nå starter det avsluttende arbeidet opp igjen.

Uansvarlige kutt i kraftinntekter

– Dette er utenfor alle rimelighetens grenser. Det sier fylkesordfører Marianne Chesak om at Rogaland fylkeskommune skal trekkes drøyt 288 millioner fra 2023-budsjettet for sine inntekter fra kraftproduksjon.

Trafikkoffera sin dag

Torsdag 5. januar er årets minnedag for dei som omkom i trafikken i 2022. Trafikkoffera sin dag blir markert fire stadar i Rogaland med faklar og kors.

Kan ikkje akseptere nytt inntektssystem

Vestlandsrådet står samla bak ein tydeleg beskjed til regjeringa om at det foreslegne systemet ikkje kan aksepterast.

Har du et prosjekt du ønsker støtte til?

Nå kan du søke tilskudd til aktiviteter og prosjekter innen tema som friluftsliv, stedsutvikling, vannforvaltning, klimaomstilling, natur og miljø.

Her er det nye ungdomsrådet

Martin Nese Johnsen (18) fra Klepp og Sumeja Ohran (16) fra Sandnes skal lede det nye Ungdommens fylkesråd i Rogaland.

Bussveien legger om trafikken i Diagonalen ved Jåttåvågen

Rogaland fylkeskommune er godt i gang med å bygge Bussveien mellom Vaulen og Gausel. Natt til fredag 16. desember stenger fylkeskommunen av deler av Diagonalen i Jåttåvågen og oppretter i stedet to nye omkjøringsveier for biltrafikken i området.

Rekordmange lærlinger tok fagprøven

Aldri før har så mange tatt fagprøve i Rogaland. I 2021 tok 270 flere lærlinger fagprøven enn året før.

Heidrast for strandrydding

Ståle Pedersen har rydda nær åtte tonn søppel frå Haugalandskysten i år. For dette er eldsjela frå Karmøy tildelt Miljøprisen 2022.  

Pris til tilgjengeleg skolegard

Stangaland skole i Karmøy kommune får Tilgjengelighetsprisen for arbeidet sitt med å gjere leikeplassen og uteområdet tilgjengeleg for alle.

Bragdpris til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen er tildelt Rogaland fylkeskommunes Bragdpris. – Hyggeleg å bli sett pris på, seier 22-åringen som nyleg sikra sitt niande EM-gull.

Gloppedalsvegen er open – enn så lenge

Fredag 9. desember opna vegen, men kjem det mildvêr blir den stengt igjen.

Til toppen