Aktuelt - Rogaland fylkeskommune

Aktuelt

Bergelandstunnelen blir stengt til jul

  Bergelandstunnelen i Stavanger sentrum stenger klokka klokka 19:00 mandag 10. august. Når oppgraderingen av tunnelen er ferdig får trafikantene en mye mer trafikksikker, lysere og tørrere tunnel.

Ni av ti bestod eksamen gjennom Sommerskolen

Av 93 elever som tok eksamen gjennom Sommerskolen var det 83 elever som bestod. Det er en økning på 12 prosent fra året før.

Hard konkurranse om plassene på musikk, dans og drama og idrettsfag

Det er hardest konkurranse om plassene på Vg1 musikk, dans og drama og Vg1 idrettsfag ved noen skoler. Det er små endringer i inntakskravet til Vg1 studiespesialisering sammenlignet med fjoråret. Men det er litt vanskeligere å få plass på Vg1 idrettsfag i år. 

Byvekstavtalen godkjent i regjeringen

I dag ble det klart at byvekstavtalen for 2019–2029 er behandlet i regjeringen.

Ny bussvei-kontrakt til lokal entreprenør

  Tirsdag 30. juni signerte Rogaland fylkeskommune og Stangeland Maskin kontrakt for å bygge neste etappe av Bussveien på Gausel. Arbeidet på strekningen starter i slutten av august.     

Søker engasjerte ungdommer

Ungdommens fylkesutvalg skal fordele 100.000 kroner til prosjekter og aktiviteter for ungdommer i Rogaland. Samtidig søkes engasjerte unge til det nye Ungdommens fylkesråd. 

Satser på jente i nytt lærefag i bedriften

  Bakehuset Bryne har lange tradisjoner som lærebedrift innen baker- og konditorfaget. Nå satser de, og tar for første gang inn lærling i industrimekanikerfaget.

Sommerskolen er godt i gang

Mange elever har valgt å bruke noen ekstra uker på skolebenken for å sikre seg karakter og vurdering i fag. I år er det 125 elever som går på Sommerskolen. Så høy deltakelse har det ikke vært siden 2010. 

Kultur- og idrettsstipend med stor betydning

Her er vinnerne av fylkeskommunens kultur- og idrettstipender 2020.

22,3 millioner til kompetanseutvikling

Rogaland fylkeskommune har fått 22,3 millioner kroner i økt rammetilskudd i forbindelse med den ekstraordinære koronasituasjonen. Slik skal pengene brukes. 

Reiselivspris til idrettskretsen

  For sitt arbeid med idrettsturisme er Rogaland Idrettskrets tildelt Rogaland fylkeskommunes Reiselivspris 2019.

Kulturpris til Tønes

Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2020 er tildelt Frank «Tønes» Tønnesen. 

Nå kan du bestille PC/Mac

Tilbudet gjelder deg som skal begynne på videregående til høsten. Du kan bestille PC eller Mac i vår PC-ordning allerede fra 15. juni. 

Jakter på læreplasser

Denne uken startet læreplassjegerkampanjen både i Rogaland og resten av landet. Fylkesordfører Marianne Chesak markerte startskuddet med bedriftsbesøk hos Toma Mat i Haugesund og Universitetet i Stavanger.

Sju vil bygge Bussveien på Gausel

Rogaland fylkeskommune har fått inn tilbud på å bygge Bussveien mellom Diagonalen og Gausel stasjon. Sju entreprenørfirma deltar i konkurransen. Stangeland Maskin AS har det laveste tilbudet, på nær 278 millioner kroner.

Fotokonkurranse for å belyse en av våre største utfordringer

Rogaland fylkeskommune, Stavanger Turistforening og Klimapartnere Rogaland samarbeider om felles fotokonkurranse. Målet er å øke oppmerksomheten rundt konsekvensene av klimaendringer i Rogaland og vise hvilke tiltak vi alle kan bidra med for å gjøre en forskjell.

2,2 millioner til friluftslivsformål

I andre tildelingsrunde av tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland, har 43 søkere tilsammen fått 2,2 millioner kroner.

Vil du ta imot en lærling eller ti?

Fagbrev er gull! Det er nå vi må bygge kompetansen Norge trenger i framtiden – også når det er krevende. Vi heier på lærebedriftene og lærlingene! 

6,6 millioner til regional utvikling

42 prosjekter innenfor friluftsliv, stedsutvikling, folkehelse og universell utforming får støtte fra Regionale utviklingsmidler 2020. 

3 millioner fordelt til kunst- og kulturtiltak

Jubel på Tou Trykk etter at de fikk vite at de er en av 24 søkere som totalt får nær 1,4 millioner kroner til allment kulturarbeid. Her får du oversikten over alle mottakere.

Til toppen