Omkjøringsvei via Norsk Stein etter ras på fylkesvei 450

Fylkesvei 503 mellom Vikeså og Byrkjedal, og fylkesvei 450 mellom Oltedal og Dirdal ble utsatt for ras onsdag 22. november. 

fjellside med vei nederst hvor store steiner har landet - Klikk for stort bildeRaset kom fra området markert med rødt

Ved rasstedet på fylkesvei 450 har Norsk Stein sørget for omkjøringsvei på sin anleggsvei med tunnel. En brannvakt er tilstede hele døgnet for at Veitrafikksentralen skal bli varslet om noe skje på omkjøringsveien. 

– Vi skal nå renske ned 2000 m3 stein fra fjellsida der raset gikk. Vi regner med at det vil gå 14 dager før fylkesvei 450 kan åpne, sier byggeleder Stian Sele i Rogaland fylkeskommune.

Det var onsdag morgen 22. november, at et større steinras gikk på veien mellom Dirdal og Oltedal vest for Røyrdalstunnelen. Senere på dagen gikk det også et ras mellom Vikeså og Byrkjedal, og denne veien er stengt. 

Her kan du finne siste nytt om disse veiene i tjenesten Vei og trafikkinformasjon som ligger på Statens vegvesen sine nettsider.

kart som viser hvor på fylkesvei 450 og 305 det gikk ras. - Klikk for stort bildeHer ser du de to rasstedene ved Dirdal på veien fra Byrkjedal til Vikeså.