Renberg får Rogalands kulturpris

Forfatteren, dramatikeren, musikeren og formidleren Tore Renberg er tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2021.

Forlenger rulleforbud til og med 23. juni

Ordførerne i 14 kommuner i Sør-Rogaland har vedtatt å forlenge forbudet mot rulling med russekjøretøy til og med 23. juni.

Ber bransjen om råd for å bygge bussveistrekning gjennom Jåttåvågen

Tirsdag arrangerte Rogaland fylkeskommune markedsmøte for konsulenter og entreprenører som er interessert i å bygge bussvei-strekningen mellom Vaulen og Gausel.

Byggestart for verdens første hurtigbåt med nullutslipp

Byggingen av "Medstraum", verdens første helelektriske hurtigbåt har startet. Båten skal gå i rute mellom Stavanger, byøyene og Hommersåk fra våren 2022.

Disse skal bygge Dagsturhytta i Rogaland

Alle kommunene i Rogaland vil ha en dagsturhytte. Byggefirmaet Stad Kystbygg AS er innstilt som anbudsvinner for å levere disse populære hyttene.

Godt i gang med fundamenteringen i Helgøysundet

Fundamenteringsarbeidet pågår for fullt i Helgøysundet. Sundet er helt stengt mens arbeidet skjer.

Streiken er slutt

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen medelte fredag 4. juni at regjeringen avslutter streiken ved bruk av tvungen lønnsnemd.

Ny opptrapping av streiken fra onsdag

Unio tar ut flere ansatte på videregående skoler  fra 8. juni.

Bedre sikt og eget felt ved avkjøringen til Høle

Nå er det tryggere for bilister på Lauvvikveien i Sandnes.

621 ansatte i streik fra i dag

Unio-streiken trappes opp fra i dag, onsdag 2. juni, og med det er totalt 621 ansatte i streik. 588 av disse jobber i tolv av de videregående skolene i fylket.

Streiken trappes opp fra onsdag

Unio har varslet at ytterligere 163 medlemmer tas ut i streik fra onsdag 2. juni kl. 06.00.

Tildelte spillemidler 2021

Nær 155 millioner kroner er fordelt til idrettslag og fysisk aktivitet i Rogaland. Her kan du se hvordan årets spillemidler er fordelt.

Avlyser muntlig eksamen

Muntlig eksamen for elever på 10. trinn og Vg3 og påbygg avlyses. Eksamen vil fortsatt arrangeres for privatister, også muntlige eksamener.

Streik ved 12 skoler

458 medarbeidere er tatt ut i streik etter at meklingen mellom KS og Unio ikke førte fram. Tolv skoler i fylket rammes.

Fem millioner ekstra til reiselivet

Rogaland fylkeskommune bidrar med fem millioner kroner i koronastøtte til destinasjonsselskapene i Rogaland.

Risiko for streik fra i morgen

Unio og LO kommune har tatt ut til sammen 505 medlemmer i streik fra torsdag 27. mai hvis det ikke blir enighet mellom partene. Tolv skoler og sentraladministrasjonen i Rogaland fylkeskommune rammes i så fall.

Gratis sommerskole

Sommerskolen er et tilbud til deg som har stryk eller ikke vurdering (IV) til eksamen eller i standpunkt. Dette er en mulighet for deg som er elev i videregående skole, er tidligere elev eller lærling.

Oppgraderer Strømsbrua denne og neste sommer

Strømsbrua i Stavanger er 63 år og blir nå oppgradert for nesten 25 millioner kroner.

Sikrere for myke trafikanter på Austrått

Rogaland fylkeskommune er nå ferdig med å bygge venstresvingefelt og sykkelfelt i Austråttbakken. I tillegg er krysset mellom Austråttveien og Øygardsveien utbedret.

Koronatester seg selv på skolen

Elever og lærere fra de to videregående skolene Sauda og Gand har startet med å korona-teste seg selv. Målet med pilotprosjektet er å oppdage smitte tidlig, og holde skolene mest mulig åpne.