Aktuelt

Slik blir parken vår – om ungene får bestemme

Zipline, sjokoladefontene og tunellsklier fra trærne, det er noen av forslagene for parken vår fra elevrådet på Våland skole. Elevene besøkte nylig fylkeshuset for å se på hva vi kan gjøre med parken, slik at den blir enda kjekkere for ungene i området.  

Nær ti millioner til Maritimt vitensenter

Maritimt vitensenter i Tungevågen i Randaberg får 9,3 millioner kroner i støtte til kulturbygg, under forutsetning av at staten følger opp med midler.  

Ulla-Førrefondet har fordelt 36 millioner

Høgskulen på Vestlandet, VIA-Vital Infrastruktur Arena, Blue Planet, Beyonder, Haugaland Kraft og Hy2gen Norge, er tildelt totalt 36 millioner kroner fra Ulla-Førrefondet

Ein hund etter sprengstoff

    Fin-innstilte nasar snusar seg fram til restar av sprengstoff i Frafjordtunnelen.

Nominér kandidater til Bragd-prisen

Hvem synes du fortjener honnør for sin ekstraordinære innsats? 1. november er fristen for å sende inn forslag til hvem som fortjener årets Bragd-pris.

Søk støtte til klimaomstilling og natur- og miljøtiltak

Dei to tilskotsordningane for klimaomstilling og natur- og miljøtiltak har resterande middel som no blir lyst ut i ein ny søknadsomgang.

100 000 til ungdomsprosjekter

Dataspillfestival, fotballturnering og leksehjelp er noen av prosjektene som får støtte fra årets ungdomsmidler som tildeles av Ungdommens fylkesråd.

Fylkesutvalget bevilger 40 millioner til planarbeid på Haugalandet

    Flertallet i fylkesutvalget bevilger 40 millioner kroner til reguleringsarbeid og prosjektavklaring for nye bompengepakker på Haugalandet.

Kraftverk kan bli turistattraksjoner

Gamle kraftinstallasjoner kan bli nye turistattraksjoner i kombinasjon med natur- og kulturopplevelser i Rogaland.

– Her er årets bok!

  Fra lørdag 18. september kan du hente årets gratisbok i Hele Rogaland leser i ditt nærmeste bibliotek. Totalt 30 000 eksemplarer skal deles ut, og i november blir det turné med forfatteren Oda Malmin.

Nominer kandidater til Årets lærebedrift og Årets hederspris

Vi trenger forslag til gode kandidater for å kunne dele ut prisene til verdige vinnere. Nå kan du sende inn forslag til hvem som bør få prisene.

En million til utvikling av kulturnæringer

STAR Rogaland ønsker å styrke regionens musikk- og filmaktører og håper på flere Amandapriser til Rogaland i framtiden. STAR er en av fire kulturaktører som totalt får en million kroner i støtte til regional bransjeutvikling.

16,3 millioner til bredbåndsstøtte

  12 områder i Rogaland får totalt 16,3 millioner kroner til bredbåndsutbygging. 

Hvem fortjener Miljøvernprisen 2021?

Vet du om noen som har gjort en særskilt innsats for miljøvern eller byggeskikk i Rogaland? Da kan du nominere dem til fylkeskommunens Miljøvernpris.

Endelig kan Jenny sykle trygt

  Jenny Eriksen er storfornøyd med den nye gang- og sykkelveien fra Skudenes til Kyrkjeleite.

Styrker unges psykiske helse

Fylkeskommunen set av 5 millionar kroner ekstra til videregåandeelevar og lærlingar i Rogaland for å styrke deira psykiske helse.

Hvem fortjener Tilgjengelighetsprisen 2021?

Vet du om noen som har bidratt til at Rogaland er blitt et enda mer universelt utformet og tilgjengelig fylke? Da kan du nominere dem til Tilgjengelighetsprisen 2021.

290 000 kroner til årets TV-aksjon

Rogaland fylkeskommune gir 290 000 kroner til årets TV-aksjon som går til Plan International. Beløpet tilsvarer 60 øre per innbygger.

– Nå oppgraderer vi Torvmyrveien

Rogaland fylkeskommune er i gang med å bedre bymiljøet langs Torvmyrveien i Randaberg.

Biblioteket ønsker å styrke demokratiet

18-åringene Solveig og Trym håper mange førstegangsvelgere bruker stemmeretten. Fylkesbiblioteket planlegger en rekke arrangementer i høst for å styrke den demokratiske deltakelsen hos elever i videregående skoler.

Til toppen