Aktuelt - Rogaland fylkeskommune

Aktuelt

Stramt på veien mot økt handlingsrom

Koronautfordringer, strammere økonomi på sikt og økte kostnader innen både skole og buss, båt og ferje. Dette er stikkordene når fylkesrådmann Inge Smith Dokken legger fram forslag til budsjett og økonomiplan for 2021-2024.

Fylkeshuset skal bli «nytt» og fylkeseiendommen videreutvikles

  Fylkeshusbygget skal bygges om og bli «nytt». Samtidig skal fylkeskommunens tomt og område i Stavanger sentrum utvikles videre i nært samarbeid med våre naboer Rogaland teater og Arkeologisk museum gjennom arbeidet med «Akropolisvisjonen.  

Grønt lys for Bussveien gjennom Jåttåvågen

Bussveien fra Stasjonsveien til Gauselvågen ble vedtatt i Stavanger kommunestyre 19. oktober. Prosjektet er en sentral brikke i utbyggingen som kommer på Jåttåvågen i fremtiden. 

Rutebåten til Utsira blir elektrisk

  Gevinsten er en reduksjon av klimagassutslippene med minst 95 prosent.

Politikerne sier ja til sikring av to rassutsatte steder i Gjesdal

  Fylkestinget har vedtatt rassikring langs fylkesvei 450.  

Ny plan skal bevare kulturarven i Rogaland

Fylkeskommunen er i gang med å lage den første regionale kulturminneplanen sidan 1989.

Russetiden har begynt – hvordan gjøre den trygg og god for alle?

  Russetida er allerede i gang, og ungdommene skal ta en rekke valg som kan være både utfordrende og vanskelige. Vi inviterer til møter for russeforeldre for å dele tips og erfaringer om den gode russetid.

Vant første innovasjonspris for masterstudenter

  Eva Paola Campos er tildelt fylkeskommunens første innovasjonspris for masterstudenter.

Hvem fortjener fylkeskommunes Bragdpris?

Vet du om noen som har utført en særskilt innsats og har markedsført Rogaland på en positiv måte nasjonalt eller internasjonalt? Vi trenger forslag til gode kandidater.

Styringsgruppen for Bymiljøpakken mottok ekstern rapport

Styringsgruppen for Bymiljøpakken mottok onsdag rapporten om hva som skjedde da Nord-Jærenpakken gikk over til Bymiljøpakken.

14-åring stakk av med 1. og 2. plass i fotokonkurranse

Her er vinnerne av fotokonkurransen klimaendringer i Rogaland. 14 år gamle Martin Espe fra Nærbø fikk både 1. og 2. plass med sine to bilder i kategorien Lavutslippssamfunnet.

Fullfør videregående opplæring - nytt tilbud til deg som er permittert eller arbeidsledig

Du som er permittert eller arbeidsledige får nå sjansen til å fullføre videregående opplæring fram mot yrkes- eller studiekompetanse. Tilbudet er for deg som ikke har fullført videregående opplæring tidligere.

– Effektive krisepakker er avgjørende

I mars fryktet næringslivet i Rogaland en ny stor oljekrise. Det har gått bedre enn fryktet. Likevel er arbeidsledigheten historisk høy, og reiselivsnæringen er hardest rammet.

Busstreiken er over

Busstreiken er avsluttet, og det betyr at all undervisning ved våre videregående skoler vil gå som normalt igjen. Vi ber elevene følge beskjeder fra den enkelte skole.

Forslag til Årets lærebedrift og Årets hederspris

Vi trenger forslag til gode kandidater for å kunne dele ut prisene til verdige vinnere. Nå kan du sende inn forslag til hvem som bør få prisene.

Nominer kandidater til Miljøvernprisen 2020

Vet du om noen som har gjort en særskilt innsats for miljøvern eller byggeskikk i Rogaland? Da kan du nominere dem til fylkeskommunens Miljøvernpris.

Populære dagsturhytter til Rogaland

Alle kommunene i Rogaland inviteres til å bli med på det populære dagsturhytte-prosjektet, og hver kommune kan få sin egen dagsturhytte som er et lavterskeltilbud for turgåere.

Risa AS bygger neste strekning av Bussveien på Gausel

Risa vant konkurransen om å prosjektere og bygge neste del av Bussveien på Gausel, mellom Gausel stasjon og Nådlandsbråtet. Strekningen skal være ferdig i november 2022.

Historisk vandrerute gjennom Viglesdalen

Dei første føtene trakka på stien for 9000 år sidan. No blir «Driftavegen gjennom Viglesdalen» den aller første historiske vandreruta i Rogaland.

Vil gjøre Kielland-historiene bedre kjent

Hele Rogaland leser-boken «Plattformen som ikke kunne velte» hedrer alle oljearbeidere som har bidratt til å bygge velferden i landet vårt. Nå deler vi ut 30 000 gratis bøker til fylkets innbyggere, for at flere skal få innblikk i og kunnskap om Kielland-ulykken.

Til toppen