Nettskolelærer fikk nasjonal pris

Lisa Stornes fra Sauda har jobbet aktivt for å inkludere og motivere elever. For dette arbeidet har hun blitt kåret til Årets nettpedagog 2023.

Portrettbilde, Lisa Stornes. Foto - Klikk for stort bildeLisa Stornes fra Nettskolen Rogaland og Sauda videregående skole vant prisen Årets nettpedagog 2023.

– Å bli anerkjent for den brede kompetansen man har når man jobber med nettbasert videregående opplæring i Nettskolen Rogaland er utrolig kjekt, sier prisvinner Lisa Stornes.

Prisen ble delt ut under Fleksibel Utdanning i Norge sin konferanse, FuNKon23 på Ullevål Stadion i Oslo den 21. november.

Bruker spill og kunstig intelligens i undervisningen

Nettlærer og e-pedagog i Nettskolen Rogaland, Lisa Stornes, har jobbet aktivt for å inkludere og motivere elever. Hun har vært ansatt som lektor ved Sauda videregående skole siden 2002, og startet som nettlærer i Nettskolen Rogaland i 2007.

Sammen med e-pedagogteamet har hun ansvar for kompetanseutvikling i Nettskolen Rogaland og de holder ofte kurs og webinarer om pedagogisk bruk av digitale verktøy. 

Som nettlærer underviser hun både elever og voksne på studiespesialisering og yrkesfag innen blant annet språk og samfunnsfag. Hun tilpasser hele veien undervisningsopplegget til de ulike elevenes behov. Spill, video og kunstig intelligens er blant verktøyene hun har brukt i egen undervisning for å engasjere elevene og de som sliter med motivasjonen.

– Hun er alltid på tilbudssiden både med hjelp, råd, tips og kursing, og har et brennende ønske om å dele mest mulig med resten organisasjonen. Det har gjort henne til en uvurderlig ressurs for Nettskolen Rogaland og alle skolene i hele fylket, sier Nina Martinus, leder for Nettskolen Rogaland.

Arbeidskapasitet, bredde og resultater har imponert. I juryens begrunnelse har de pekt på at hun er en ressursperson for mange, og ved å dele sin innsikt har hun skapt ringvirkninger både i og utenfor fylkeskommunen.

Bredt tilbud for utdanning

Nettskolen Rogaland ble i utgangspunktet startet for å tilby elever på distriktsskolene flere fag. Nå tilbyr de nettbasert opplæring og nettfag for alle elever i videregående skoler i Rogaland, i tillegg til videregående opplæring for voksne, påbygg for lærlinger, og tilpasset nettbasert opplæring for kronisk syke elever som ikke kan delta i ordinær undervisning.

I dag er det over 600 elever som er nettelev i et eller flere nettfag i Nettskolen Rogaland og det er i alt 36 lærere fra ulike videregående skoler som er engasjert som nettlærere.

– Bare å bli nominert ved siden av så mange dyktige fagpersoner som jobber med nettbasert undervisning synes jeg er stort, og jeg har alltid hatt en interesse for hvordan man knekker koden for å bruke digitale verktøy i skolen, sier Lisa Stornes.

Dette sier juryen i sin begrunnelse:

Prisvinneren er innovativ i sin bruk teknologi i undervisningen og har vært tidlig ute med å utforske pedagogiske muligheter i spill og nye verktøy som for eksempel Chat GPT. Verktøyene brukes på en gjennomtenkt måte for å oppnå ulike pedagogiske mål. Individuell tilrettelegging er viktig, og vedkommende jobber aktivt for å inkludere elever som sliter med sykdom, motivasjon og andre utfordringer.

Tidligere vinnere

Prisen Årets nettpedagog deles ut av Fleksibel Utdanning Norge. Formålet med prisen er å synliggjøre og fremheve kvalitet i nettbasert og fleksibel undervisning. Medlemmene deres består av både universiteter og nettskoler i hele Norge.

Til årets pris var det nominert 9 personer som alle jobber innenfor et bredt spekter i utdanningssektoren i Norge.

De tidligere vinnerne er:

  • 2022 Magnus Nohr, Høgskolen i Østfold
  • 2021 Aleksandra Sæheim, VID vitenskapelige høgskole
  • 2020 Ragnhild Elisabeth Lubd, USN
  • 2019 Halvdan Haugsbakken, NTNU
  • 2018 Egil Hartberg og Vegard Meland, Høgskolen i Innlandet
  • 2017 Marius Vøllestad, Nesttkolen Vestfold