Aktuelt - Rogaland fylkeskommune

Aktuelt

— En stor dag for Rogaland! 

Fylkesordfører Marianne Chesak var en av talerne på den digitale åpningen av Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen i dag, onsdag 22. April.  

Midler til miljøtiltak og friluftsliv

Totalt er nær 5,7 millioner kroner fordelt til miljøtiltak, friluftslivsformål og friluftsområder i Rogaland.

– Vi er med på dugnaden, bruk oss!

– Vi har klar prosjekter innen veg og bygg for en milliard kroner. Mange av disse kan settes i gang på svært kort sikt. Med friske statlige midler kan vi bidra til å holde hjulene i gang i næringslivet i fylket, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Ny ebok-app for bibliotekene i Rogaland

Nå kan lånere ved alle folkebibliotek i Rogaland laste ned den nye ebok-appen Allbok, og etter påske kan også alle skoleelevene i Rogaland logge seg på appen.

Årets bok markerer Kielland-ulykken

Rogaland fylkeskommune og Hele Rogaland leser-prosjektet har valgt fotoboken «Plattformen som ikke kunne velte» til årets bok, som en markering av Kielland-ulykken som skjedde for 40 år siden.

Michelin stjerner deles ut i Stavanger i 2021

Det prestisjetunge arrangementet Michelin Guide Nordic Countries 2021 Star Revelation kommer til Stavanger.

Litt flere søker yrkesfag

Søkertallene til videregående opplæring er klare. De viser at flere ønsker yrkesfag. Det er svært mange søker til det nye utdanningsprogrammet informasjonsteknologi og medieproduksjon.

Fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter

Onsdag 4. mars arrangeres fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter, med rekordstor deltakelse.

Noe bedre resultat enn ventet

Det foreløpige årsregnskapet for 2019 viser at Rogaland fylkeskommune hadde et korrigert netto driftsresultat på 286,3 millioner kroner.   Dette tilsvarer fire prosent av driftsinntektene til Rogaland fylkeskommune.

Bærekraftig – men hvordan?

  – Vi må handle raskere, prioritere hardere og ta større risiko. Vi har ikke tid til omkamper. Oppgavene er store. Da må vi samarbeide og trekke i samme retning her i fylket, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Hederspris til blomster-Bente

Bente Molde Husebø har hatt 29 lærlinger i den lille blomsterbutikken sin i Muségaten i Stavanger. Hos Bente får alle en sjanse og hedersprisvinneren brenner for å dele lidenskapen videre.

Bærekraftig håndtering av overskuddsmasser

Bedre ordninger for gjenbruk av overskuddsmasser som stein, jord og leire kan gi betydelige klima- og miljøgevinster.

4,4 millioner til frivillige organisasjoner

Speidernes beredskapsgruppe Sør-Vest er en av de 50 frivillige organisasjoner i Rogaland som tilsammen har fått 4,4 millioner kroner.

Pilotanlegg for oppdrett av kråkeboller

Urchinomics har inngått avtale med Rogaland Havbrukspark om å etablere et pilotanlegg for oppdrett av kråkeboller på land.

Støtte til festivaler og kulturarbeid

Norsk orgelfestival er en av festivalene som har fått støtte når 2,6 millioner kroner ble fordelt til festivaler, kunst og kulturtiltak i Rogaland. 

Rushtidsavgiften er fjernet

Fra mandag 10. februar er det samme takst hele døgnet, men det er forskjell om du kjører ordinær bil eller elbil.

Får øke oppdrettsproduksjonen

Jæren og Ryfylke er blant landets ni produksjonsområder hvor fiskeoppdrettere får grønt lys til å øke produksjonen. Søknadsfrist er 25. februar.

Haugaland Kraft er årets lærebedrift 2019

Viktighet og stolthet av lærlinger er en gjennomsyret holdning hos alle ansatte i Haugaland Kraft. Det er en av begrunnelsene for at konsernet er kåret til årets lærebedrift i Rogaland.

700.000 til bibliotekutvikling

Rogaland fylkeskommune har fordelt 700.000 kroner til bibliotekutvikling for 2020.

Fossan ny næringssjef

Etter fire år med innovasjonsarbeid i Sandnes kommune ser Mette Fossan fram til å bli Rogaland fylkeskommunes nye næringssjef.

Til toppen