8,6 millioner til kultur, idrett og frivillighet

8,6 millioner kroner er tildelt frivillige organisasjoner, festivaler, internasjonale idrettsarrangementer, allment kulturarbeid og bibliotekutvikling.

Har du et prosjekt du ønsker støtte til?

Nå kan du søke tilskudd til aktiviteter og prosjekter innen tema som friluftsliv, stedsutvikling, vannforvaltning, klimaomstilling, natur og miljø.

Bragdpris til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen er tildelt Rogaland fylkeskommunes Bragdpris. – Hyggeleg å bli sett pris på, seier 22-åringen som nyleg sikra sitt niande EM-gull.

Innspillsmøte om spillemiddelordningen

Regjeringen ønsker å legge til rette for at det blir bygd flere idrettsanlegg i Norge. S tatssækretær Gry Haugsbakken besøkte Rogaland for å fortelle om arbeidet.

Deler ut 30 000 gratis bøker – og 2000 lydbøker

Lørdag 17. september går startskuddet for utdelingen av 30 000 bøker og 2000 lydbøker. Årets bok i Hele Rogaland leser er Mímír Kristjánssons «Mamma er trygda».  

Mange nye dagsturhytter åpnes i høst

Lørdag 3. september åpner dagsturhytte nummer 11 i Rogaland. Nummer 12 og 13 åpnes de påfølgende helgene, og du er selvsagt invitert.

Kortreiste forfattere åpner DKS-høsten

Kortreiste forfattere starter høstprogrammet til Den kulturelle skolesekken (DKS) i Rogaland. Samtidig ønskes det forslag fra kunst- og kulturaktører for skoleåret 2023/2024.   

Engasjement for ny regional kulturplan

Samarbeid, kompetanseutvikling, prioritering, arenautvikling og mangfald er stikkord for kva som bør vera viktige tema i den nye kulturplanen.

Folk er tilfreds med kulturtilbudet

Innbyggerne i Rogaland er blant landets mest tilfredse når det kommer til muligheten for å delta i ulike kulturaktiviteter, og vi bruker mer penger på idrett enn de fleste andre fylker i landet.

Stipend med stor betydning

Fylkeskommunens kultur- og idrettsstipend skal bidra til videreutvikling for idrettsutøvere og profesjonelle kunstnere. Responsen fra årets stipendvinnere gir oss mye å se fram til. 

Til toppen