Lørdag 17. september går startskuddet for utdelingen av 30 000 bøker og 2000 lydbøker. Årets bok i Hele Rogaland leser er Mímír Kristjánssons «Mamma er trygda».  

Suldal kommune si dagsturhytte

Lørdag 3. september åpner dagsturhytte nummer 11 i Rogaland. Nummer 12 og 13 åpnes de påfølgende helgene, og du er selvsagt invitert.

Kortreiste forfattere starter høstprogrammet til Den kulturelle skolesekken (DKS) i Rogaland. Samtidig ønskes det forslag fra kunst- og kulturaktører for skoleåret 2023/2024. 
 

Gruppearbeid for ny regional kulturplan

Samarbeid, kompetanseutvikling, prioritering, arenautvikling og mangfald er stikkord for kva som bør vera viktige tema i den nye kulturplanen.

Presentasjon av norsk kulturindeks og idrettsindeks til ny regional kulturplan

Innbyggerne i Rogaland er blant landets mest tilfredse når det kommer til muligheten for å delta i ulike kulturaktiviteter, og vi bruker mer penger på idrett enn de fleste andre fylker i landet.

Stipendvinnere 2022

Fylkeskommunens kultur- og idrettsstipend skal bidra til videreutvikling for idrettsutøvere og profesjonelle kunstnere. Responsen fra årets stipendvinnere gir oss mye å se fram til. 

Sanger Britt-Synnøve Johansen

 Mange regionale artister har søkt fylkeskommunen om turnéstøtte i vår. 24 kulturaktørene får til sammen nær 1,2 millioner kroner i tilskudd til allment kulturarbeid. 

Professor og dansekunstner Siri Dybwik er tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2022

 

Siri Dybwik har hatt en rolle i det aller meste innen dansefeltet i Rogaland siste 30 år. Hun underviser i utøvende samtidsdans og har et brennende engasjement for de aller, aller yngste publikummerne. 

 

Anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Rogaland får totalt 185 millionar kroner i støtte frå spelemiddel som er ein del av Norsk Tipping sitt overskot. Det er 30 millionar kroner meir enn i fjor.

Båt på blikkstille hav

Friluftsrådet vest døpte 6. mai sin nyeste arbeidsbåt «Eli», ved indre kai i Haugesund. Båten blir viktig i arbeidet deres i Nord-Rogaland, og for innsatsen mot marin forsøpling.

Til toppen