Gruppearbeid for ny regional kulturplan

Samarbeid, kompetanseutvikling, prioritering, arenautvikling og mangfald er stikkord for kva som bør vera viktige tema i den nye kulturplanen.

Presentasjon av norsk kulturindeks og idrettsindeks til ny regional kulturplan

Innbyggerne i Rogaland er blant landets mest tilfredse når det kommer til muligheten for å delta i ulike kulturaktiviteter, og vi bruker mer penger på idrett enn de fleste andre fylker i landet.

Stipendvinnere 2022

Fylkeskommunens kultur- og idrettsstipend skal bidra til videreutvikling for idrettsutøvere og profesjonelle kunstnere. Responsen fra årets stipendvinnere gir oss mye å se fram til. 

Sanger Britt-Synnøve Johansen

 Mange regionale artister har søkt fylkeskommunen om turnéstøtte i vår. 24 kulturaktørene får til sammen nær 1,2 millioner kroner i tilskudd til allment kulturarbeid. 

Professor og dansekunstner Siri Dybwik er tildelt Rogaland fylkeskommunes kulturpris 2022

Siri Dybwik har hatt en rolle i det aller meste innen dansefeltet i Rogaland siste 30 år. Hun underviser i utøvende samtidsdans og har et brennende engasjement for de aller, aller yngste publikummerne. 

Anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Rogaland får totalt 185 millionar kroner i støtte frå spelemiddel som er ein del av Norsk Tipping sitt overskot. Det er 30 millionar kroner meir enn i fjor.

Båt på blikkstille hav

Friluftsrådet vest døpte 6. mai sin nyeste arbeidsbåt «Eli», ved indre kai i Haugesund. Båten blir viktig i arbeidet deres i Nord-Rogaland, og for innsatsen mot marin forsøpling.

Nicole Mosti (15) og Jørgen Sagliengausel (14) fra Sola er to av de 27 ungdommene skal representere Rogaland under UKM Landsfestivalen i Stjørdal 24. – 28. juni.

27 ungdommer skal representere Rogaland under UKM Landsfestivalen i Stjørdal 24. – 28. juni.

Mamma er trygda av Mímír Kristjánsson

 Mímír Kristjánssons bok "Mamma er trygda" er årets bok i Hele Rogaland leser og 30 000 gratiseksemplarer skal deles ut. Kommende år blir det flere barne- og ungdomsbøker og lydbøker på programmet.

UKM 2022: bandet Gjesp som representerer Bjerkreim kommune, men består av unge musikere fra både Dalane, Jæren, Strand og Stavanger.

Etter to år med digitale løsninger kan Ung Kultur Møtes (UKM) omsider møtes på skikkelig, – til stor glede for 160 deltakere fra hele fylket.

Til toppen