Aktuelt næringsutvikling - Rogaland fylkeskommune

I mars fryktet næringslivet i Rogaland en ny stor oljekrise. Det har gått bedre enn fryktet. Likevel er arbeidsledigheten historisk høy, og reiselivsnæringen er hardest rammet.

 Eva Paola Campos er tildelt fylkeskommunens første innovasjonspris for masterstudenter.

Alle som vil gi innspill til Rogalands nye nærings- og innovasjonsstrategi kan for første gang skrive sine innspill og kommentarer direkte inn i et åpent samskrivingsdokument. Perioden for samskriving er fram til 1. oktober. 

 Vestlandsforsking ynskjer å finne ut korleis innbyggarane i byar og bygder har opplevd fråværet av cruiseturistar. No kan du seie meininga di om cruiseturisme!

Fristen på å melde seg opp til auksjon for 2020 av produksjonskapasitet til akvakultur med matfisk av laks, ørret og regnbueørret er 1. juli.  

Felles definisjoner, begreper og språk samt en felles verktøykasse, en felles prosjekt-plattform og måleverktøy for innovasjon for fylkeskommunene. Det er noe av det som det nyopprettede fylkesnettverket for innovasjon ønsker å jobbe med.

Korona- og oljepriskrise gir store utfordringer for næringslivet i Rogaland. For oljeleverandørnæringen er ikke omstilling, men overlevelse hovedfokuset nå.

 For sitt arbeid med idrettsturisme er Rogaland Idrettskrets tildelt Rogaland fylkeskommunes Reiselivspris 2019.

Oppdrettere som har kjøpt økt kapasitet på 1 prosent vekst, eller unntaksvekst, kan heve kjøpet.

Innenfor ølbrygging er bruk av den gamle gjærkulturen kveik den nyeste trenden. Restaurantmannen Craig Norman i Stavanger kastet seg på karusellen og brygger kveikøl i økende mengder.

Til toppen