Siste nytt om Åkra sentrum

Vi bygger nye veier i Åkra sentrum, som knytter sammen den nordlige og den sørlige delen av Åkra. Prosjektet er et samarbeid mellom fylkeskommunen og Karmøy kommune, og blir finansiert av Haugalandspakken.

Her finner du oppdatert informasjon underveis i prosjektet

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Torbenn Vold på e-post: torbenn.vold@rogfk.no

Rådhusvegen er stengt for gjennomkjøring

Gravemaskin graver i veien. Sikkerhetsgjerder rundt - Klikk for stort bildeGravearbeidet er i gang i Rådhusvegen

Tirsdag ettermiddag er entreprenør Berthelsen og Garpestad i gang med å grave i Rådhusvegen. Nå i starten av arbeidet kan beboere kjøre inn til sine eiendommer, men veien er stengt for gjennomkjøring. 

– Vi graver først lenger nede i Rådhusvegen, og trafikken kan enn så lenge kjøre av og på fylkesveien. Husk at fylkesvei 547 er forkjørsvei og alle i Rådhusvegen har vikeplikt for trafikken på fylkesveien, sier Ivar Kalkvik som er prosjektleder i Rogaland fylkeskommune.

Arbeidet i Rådhusvegen starter først i krysset Bedehusvegen og Rådhusvegen, og grøftearbeidet skrider trinnvis fremover mot fylkesveien. Etter hvert går arbeidet over i neste fase, og fylkesveien vil bli lagt om når ny rundkjøring skal bygges. Informasjon om dette kommer på denne nettsida, før vi starter opp denne fasen og denne veiomleggingen.  

Lyskryss ut av drift

Lyssignalet for krysset Vestre Karmøyveg og Rådhusvegen er satt i gult blinkende lys mens arbeidet i Rådhusvegen pågår. Prosjektlederen for byggeprosjektet i Åkra sentrum ber alle passe på.

– Kjører du i krysset så vær obs på at lyskrysset nå er blitt et vanlig gangfelt, hvor gående har førsterett og bilene alltid skal stanse. Når en er vant med å kjøre i et fast kjøremønster, kan det være lett å glemme seg ut, sier Kalkvik.

Vei med snø på bakken og et veilys som er satt i gult. - Klikk for stort bildeVær obs på lyskrysset som er satt ut av drift
06.02.2024 15.00

Utsatte stenging av Rådhusvegen

Rådhusvegen skulle stenge etter nyttår, men stengingen ble utsatt blant annet på grunn av mye vintervær.

– Arbeidet i Rådhusvegen har startet, men ny dato for når det blir nødvendig å stenge veien er ikke klar enda, sier byggeleder i Rogaland fylkeskommune Torbenn Vold.

24.01.2024 12.00

Stenger veier i Åkra sentrum

Første uken i januar blir Rådhusvegen stengt, og noen uker senere stenges krysset mellom Åkravegen og Engvegen.

– Veiprosjektet i Åkra sentrum har pågått i snart ett år, uten at trafikken har blitt noe særlig påvirket. Etter nyttår og utover våren, vil folk i større grad oppleve at veier blir stengt og lagt om, forteller Ivar Kalkvik prosjektleder i Rogaland fylkeskommune. 

I Rådhusvegen skal entreprenøren grave dype grøfte, og dette er årsaken til at veien stenger i en periode. Noen uker etter nyttår, begynner også arbeidet i krysset mellom Åkravegen og Engvegen, ved helsesenteret på Åkra. Dette krysset skal legges om og kobles til de nye veiene. Da må trafikken øst for helsesenteret kjøre om Engvegen, sørover, for å komme ut på fylkesveien.

I første del av 2024 vil trafikken gå som normalt i fylkesveien som går gjennom Åkra sentrum. 

Les hele nyhetssaken Stenger veier i Åkra sentrum

Kart som viser hvilken gate som blir stengt - Klikk for stort bildeKart som viser omkjøringsvei for krysset ved Engvegen - Klikk for stort bilde
27.12.2023 10.00

Prosjektet begynner å ta form

Slik ser det ut nå i Åkra sentrum.

Dronefoto som viser Åkra sentrum og de nye veiene som begynner å ta form - Klikk for stort bilde

 

19.10.2023 10.00

Første spadestikk for nye veier i Åkra sentrum

bilde som viser de nye veiene som blir bygget i Åkra sentrum - Klikk for stort bilde

Torsdag 22. desember starter arbeidet med å bygge nye veier i Åkra sentrum. Første spadestikk blir satt ved Coop Extra klokken 09.00. Med på markeringen er politikere, Rogaland fylkeskommune og entreprenør Bertelsen & Garpestad. Prosjektet skal være ferdig i mai 2024.

Les mer om prosjektet

22.12.2022 09.00