Nettskole for voksne

Ønsker du å ta fag digitalt på nett?

Voksne kan få tilbud om å ta yrkesfaglige fellesfag og fag til påbygg/studiekompetanse (historie, samfunnskunnskap, engelsk, norsk, naturfag og matematikk) i Nettskolen Rogaland. 

Det er din veileder i videregående opplæring for voksne som melder deg på fag. Hvis du ikke allerede har en veileder må du først må søke om videregående opplæring for voksne. Se informasjon på www.rogfk.no/voksen.

Hvordan fungerer det?

Fag i Nettskolen har en felles oppstart, og dato for når faget er ferdig. På nettskolen vil det være digitale møter på Teams der lærer underviser, informerer og organiserer arbeidet i faget. Du vil få oppgaver av læreren som du jobber med på egen hånd eller i grupper hver uke.

Det er viktig at du i oppstarten melder fra dersom du mangler tilganger og programvare du trenger for å delta i faget. For å få standpunktkarakter i et fag, må du være aktiv i faget og delta på vurderingssituasjoner som skriftlige prøver, muntlige prøver på teams, innleveringer og prosjektoppgaver. Du kan også bli trukket ut til eksamen (fysisk oppmøte ved SOTS).  

For å ta fag i Nettskolen må du:

  • Være god i norsk muntlig og skriftlig (B1 nivå anbefalt)
  • Jobbe godt selvstendig
  • Kunne samarbeide digitalt  
  • Ha gode digitale ferdigheter  
  • Ha PC (med kamera eller webkamera) og headset med mikrofon

Les mer om Nettskole for voksne

Slik er det å være nettelev