Kunnskap er styrke

Tre menn samarbeider - Klikk for stort bilde Nå har du muligheten til å ta det du mangler for å få studiekompetanse eller fag- og svennebrev og fullføre videregående som voksen. Vi skreddersyr et opplegg som passer for deg.

Det er lurt å gjøre ferdig videregående, slik at du får studiekompetanse eller et fag- og svennebrev. Det gir deg et synlig bevis på det du kan og den kompetansen du har. Det gjør også at du står sterkere på arbeidsmarkedet.

Fylkesordfører Marianne Chesak - Klikk for stort bildeFylkesordfører Marianne Chesak 

– Nå har du muligheten til å ta opp igjen de ene eller de få fagene du mangler for å fullføre videregående. Eller kanskje er det slik at du har mye relevant praksis slik at veien til et fagbrev er kort? Vi hjelper deg på veien, og lager et opplegg som passer for akkurat deg, sier fylkesordfører Marianne Chesak

Ta videregående som voksen – helt gratis

Du kan gjøre ferdig og fullføre videregående opplæring, helt gratis. Tilbudet gjelder for deg som ikke har fullført tidligere, enten du er ung eller godt voksen, arbeidsledig, permittert eller i jobb.

Tar du videregående som voksen trenger du ikke ta alle fag, eller gå på skole 30 timer i uken. Målet er at du skal ta de fagene du trenger eller mangler, verken mer eller mindre. Du kan ta opplæringen på dag, kveld eller som nettstudier og du tar opplæringen sammen med andre voksne. Det betyr at vi skreddersyr et opplegg som passer for deg og de behovene du har. Ditt bidrag er egeninnsats. Når du er ferdig, har du fått et fag- og svennebrev eller har studiekompetanse til videre studier.

Usikker på hva du kan velge eller hva du mangler?

Du trenger ikke har full oversikt over hva du trenger eller mangler av fag. Det første du må gjøre er å søke videregående opplæring for voksne. Når søknaden er godkjent, får du en egen veileder. Sammen lager vi en plan for opplæringen slik at du kan fullføre videregående opplæring. Jo raskere du søker, jo raskere kommer du i gang.

Normalt setter vi gang ekstra kurs når vi vet hvilke behov du som søker har. Vi dekker hele fylket og det vanlige er at du deltar på kurs på ett av våre seks voksenopplæringssenter i Stavanger, Haugesund, Sauda, Bryne, Egersund og i Strand.
 

Du kan også få hjelp av våre karriereveiledere, om du er usikker på hvilke muligheter du har og hva du vil bli.  

Godt tilbud til deg som er arbeidsledig eller permittert

Det er satt av ekstra penger slik at flere skal få muligheten til å fullføre videregående opplæring. Dette er en ekstra satsing fra regjeringen, og en del av tiltakspakken i forbindelse med den pågående korona-pandemien.

Det betyr at vi har god kapasitet til å hjelpe deg, og kommer til å sette opp flere kurs og utvide tilbudet om å fullføre videregående som voksen.

I tillegg har du muligheten til å ta utdanning, og samtidig beholde retten til dagpenger. Det gjelder også om du tar videregående opplæring som voksen. Vi har også et godt og nært samarbeid med NAV i Rogaland for å gi et tilbud til arbeidsledige og permitterte. 

Det betyr at du har mange og gode muligheter – nå gjelder det å gripe sjansen. Fullfører du videregående opplæring, kan det åpne nye dører og være veien ut av ledighet.

– Vi vet at arbeidsledigheten er høy blant unge mellom 20-29, godt over 5 prosent, i fylket vårt. Jeg oppfordrer deg til å vurdere mulighetene du nå har til å fullføre videregående opplæring. Har du sikret deg studie- eller yrkeskompetanse står du sterkere i arbeidsmarkedet, samtidig som det gir deg flere muligheter. Videregående opplæring for voksne er et godt tilbud som flere bør bruke, sier Chesak.