Vil du bli betongarbeider eller murer og flislegger?

13. mars 2023 starter et nytt utdanningstilbud på Bryne videregående skole.  Vi  følger deg opp i fire år, gjennom skolefag og læretid, helt til fagprøven. Utdannelsen er tilrettelagt for deg som ikke har norsk som morsmål.

Hjelper elever med stress, depresjon og karakterpress

Hver høst besøker helsesykepleier, sosialrådgiver og psykolog i Rogaland fylkeskommune vg1-klasser for å informere og svare på anonyme spørsmål om psykisk helse.

Nesten 40 prosent av elevane et skolefrukost

Sidan 2019 har Rogaland fylkeskommune tilbode gratis skulefrukost til elevar på vidaregåande skule. No seier 39 prosent at dei nyttar seg av tilbodet.

Prestisjetildeling til Rogaland – får nasjonal storsatsing på yrkesfag

Fagskolen i Rogaland blir den første i Norge som får status som senter for fremragende høyere yrkesfaglig utdanning. Nyheten ble offentliggjort under Fagskolekonferansen i Bergen onsdag formiddag.

Høyere karaktersnitt på studieforberedende program

Karakterkravet øker på studieforberedende program. Samtidig har ambulansefag, dans, flyfag og maritim elektriker høyest snitt. Det viser ferske inntakstall.

90 prosent besto eksamen på Sommerskolen

90 prosent av  elevene som tok eksamen under årets Sommerskole besto. For Silje og Kine betyr det en  lysere utsikt for fremtiden.

Nå er kompetanseforum Rogaland i gang

Arbeidet med å lage en regional plan for kompetanse nådde en milepæl 8. juni, da fylkesutvalget (FU) vedtok planprogrammet for planen. Like etter samlet Kompetanseforum Rogaland seg for første gang.

Bronse til lokale servitørlærlinger

Etter to år med pandemi var det endelig duket for Norgescup for kokke- og servitørlærlinger i helgen.  Aurora Marie Iversen og Mariel Rose Hansen sikret bronsemedalje til Rogaland.

Løfter undervisningen med teknologi

Elevene med minoritetsbakgrunn på yrkesfag strever med å lære fagspråket de trenger for å bestå fagbrevet, ifølge lærerne på Haugaland videregående skole, Rhonda Helen Nes Lothe og Hilde Vikse. Derfor utviklet de en app for å gjøre læringen enklere.

Vågen videregående nest best i NM i klima

  For andre året på rad var skoler i Rogaland med i NM i klima. Vågen videregående skole ble den nest beste skolen i landet.

Til toppen