Karrieresenter Rogaland kan hjelpe arbeidsledige og permitterte

Smilende mann og kvinne i samtale. - Klikk for stort bilde 

– Det er mange i fylket vårt som nå har behov for å legge en plan B. Karrieresenter Rogaland står klare til å hjelpe de som trenger råd og veiledning om hvilke muligheter som finnes, både ungdom og voksne, sier Lasse Eide, seksjonssjef for karriereveiledning og voksenopplæring.

God kapasitet til å gi veiledning

Karriereveiledning er et gratis tilbud til alle innbyggere i Rogaland. Når mange nå er permittert og flere har mistet jobben, er Karrieresenter Rogaland klare til å hjelpe til å finne nye veier og muligheter.

– Terskelen for å ta kontakt med oss skal være lav. Vi har god kapasitet og det er bare å ta kontakt. Vi kan også veilede både via chat, video, e-post og telefon når muligheten til veiledning fysisk ansikt til ansik er begrenset. Våre veiledere har taushetsplikt og er tilgjegneige på chatten alle hverdager fra kl. 08.00 – 15.30. I tillegg kan de som ønsker det også kontakte oss på ordinær måte via e-post eller telefon, sier Eide.

Direkte lenke til chatten: m.me/rogalandkarr

Bestill veiledningstime eller kontakt Karrieresenter Rogaland på telefon:

Hva kan Karrieresenter Rogaland hjelpe med?

– Du vil få hjelp til å tenke gjennom dine interesser, ferdigheter og finne ut hva som virker motiverende for deg. Målet for samtalen er å bli bevisst på egen kompetanse og for å se dine muligheter som finnes i utdanningssystemet og i arbeidslivet. Vi kan bruke ulike kartleggingsverktøy sammen med deg, sier Eide.

Karriereveiledning er et tilbud til deg som ønsker hjelp til:

  • hvordan du kan fullføre videregående opplæring
  • å finne informasjon om ulike veier til fagbrev/svennebrev, yrkeskompetanse eller studiekompetanse
  • å finne en vei tilbake til arbeidslivet
  • å kartlegge dine interesser og muligheter i valg av yrke/utdanning

Høy ledighet blant ungdom – Karrieresenteret kan vise vei ut av ledigheten
 

Arbeidsledigheten i Norge er på et historisk høyt nivå. Da samfunnet ble delvis stengt for å begrense smittespredning av koronaviruset 12. mars, økte arbeidsledigheten i landet på rekord tid. Rogaland er intet unntak.

Ungdom er blant gruppene som ble hardest rammet. 6 101 ungdommer i alderen 20 til 29 år helt uten jobb i april i Rogaland.  3 221 er menn, mens 2 880 av dem er kvinner. I alderen 20 til 24 år utgjør dette en andel på 13 prosent helt ledige av arbeidsstyrken i Rogaland. For de mellom 25 til 29 år er det 12,1 prosent. En samtale med Karrieresenteret Rogalang er spesielt aktuelt for ungdom og unge voksne for å finne veier ut av ledigheten.

– NAV har gode erfaringer med å råde arbeidssøkere til å booke en avtale med karrieresenteret i Rogaland. De har ekspertkompetanse på å synliggjøre hvilke utdanning- og yrkesmuligheter som finnes, både regionalt og nasjonalt. Alle som opplever at de er usikre på egen fremtid, anbefaler jeg å booke en avtale med karrieresenteret i Rogaland, sier Anneline Teigen, assisterende direktør i NAV Rogaland.

Mer informasjon om Karrieresenter Rogaland