Vi er på jakt etter nye lærlinger - Rogaland fylkeskommune

Vi er på jakt etter nye lærlinger

Byggdrifterlærling Ørjan med en stige over skulderen og lysrør i hånden - Klikk for stort bildeØrjan Jåsund er byggdrifterlærling ved Bergeland videregående skole. Fylkeskommunen skal øke antallet lærlinger innen byggdrifterfaget med omtrent ti. Thor Eirik Gilje Akkurat nå ser vi etter DEG som vil være lærling i Rogaland fylkeskommune. Vi skal rekruttere rundt 40 nye lærlinger i løpet av året i mange ulike fag. Frist for å søke læreplass er 1. mars. 

 – Vi har flest lærlinger innen IKT servicefag og kontor- og administrasjonsfaget. Her skal vi rekruttere de fleste av våre nye lærlinger. Men vi skal også øke antallet lærlinger innen byggdrifterfaget med rundt ti. Samtidig skal vi rekruttere flere renholdsoperatørlærlinger enn vi har i dag, og vi ønsker nye lærlinger innen helsearbeiderfaget, barne- og ungdomsarbeiderfaget og akvakulturfaget for å nevne noen fag, sier Gry Skogland. Gry er fagkoordinator for det nyoppretta lærlingkontoret i Rogaland fylkeskommune.

Fylkeskommunen tilbyr læreplasser i hele fylket, fra Haugesund og Ølen i nord, til Egersund i sør-fylket. Vi har i dag rundt 90 lærlinger, fordelt på våre videregående skoler i Rogaland og i fylkesadministrasjonen

Aktuelle fag for lærlinger

Vil du ha full oversikt over alle aktuelle fag for lærlinger?
Det finner du på nettsiden Lærlinger i Rogaland fylkeskommune. Der finner du også informasjon om lønn, arbeidstid og andre fordeler for lærlinger i Rogaland fylkeskommune. 

Du søker læreplass i Vigo. Husk at du alltid må søke i Vigo selv om du søker på en utlyst lærlingstilling i Rogaland fylkeskommune.

Thor Eirik og Gry Skogland ved kontorplassen sin. - Klikk for stort bildeGry Skogland og Thor Eirik Gilje jobber på lærlingkontoret. 

Nytt lærlingkontor

Det nye lærlingkontoret skal følge opp lærlinger i administrasjonen og på skolene i samarbeid med faglig leder, og sikre rekruttering av nye lærlinger til fylkeskommunen. Det er to ansatte på kontoret. Skogland forteller at et eget lærlingkontor betyr bedre støtte for de som tar inn lærlinger i fylkeskommunen.

– Målet vårt er å øke både antall lærlinger og tilby flere fagområder enn det vi har i dag, sier Skogland.

Stortrives som lærling

Trond Ivar H. Strand er kontorlærling i personal- og organisasjonsavdelingen på fylkeshuset. Han har også arbeidsoppgaver i økonomiavdelingen og får god arbeidserfaring fra begge avdelingene. Trond Ivar fikk jobben etter at han la ut CV-en sin i VIGO.

– Det er kjekkest å jobbe med oppgaver sammen med andre kolleger, da lærer jeg så mye, sier Trond, som synes fylkeskommunen har innfridd hans forventninger.

Trond Ivar har kontakt med andre kontorlærlinger i fylkeskommunen, og de deler erfaringer og hjelper hverandre.

Trond sitter på arbeidsplassen sin med lærlinghåndboken i hendene. - Klikk for stort bildeTrond er i sitt første år som kontorlærling. 

Ørjan Jåsund har et halvt år bak seg som lærling. Han er byggdrifterlærling ved Bergeland vgs.

– Jeg like utfordringen med å finne ut hva som er galt når det oppstår et problem, sier Ørjan om jobben sin. For en byggdrifter er PC like viktig som en hammer. Datamaskinen bruker han til blant annet å ha kontroll på ventilasjon og varmeanlegg.Ørjan sitter på huk ved en radiator og bruker PC og tang for å reparere den. - Klikk for stort bildeØrjan bruker PC og tang for å fikse radiatoren som ikke virker som den skal.

Til toppen