Arbeid på bru og kai påvirker trafikken på Forsand fra 2. mai

Rogaland fylkeskommune stenger Forsand ferjekai fra 2. mai til 31. oktober for omfattende reparasjon og rehabilitering. Samtidig blir det lysregulering på Lysefjordbrua fram til midten av juni.

dronefoto av Forsand kai - Klikk for stort bildeForsand kai

Alle båter må anløpe Oanes i stedet for Forsand til arbeidet er ferdig.

– Kaien blir delvis revet, og det blir mye gravearbeid. Vi synes det er dumt at vi må stenge Forsand ferjekai så lenge, men dette arbeidet må vi gjøre for å kunne holde kaien i drift, sier byggeleder i Rogaland fylkeskommune Håkon Odland.

Ferjeanløpet blir brukt av Kolumbus sin kombibåt til Lysebotn, og ferja skal stoppe på Oanes ferjekai i byggeperioden. Det er ikke mulig å laste og losse kjøretøy over 3,5 tonn på Lauvvik og Oanes ferjekai. Tungtrafikk må derfor kjøre via Sirdalen eller komme på båten på Songesand. Rutetidene til Kombibåten til Lysebotn blir ikke endret.

– Vi kan ikke jobbe når det blåser som verst om høsten og vinteren, og om sommeren kan tungtransporten kjøre rundt og over fjellet. Det vil de ikke kunne gjøre vinterstid, da veien fra Sirdal til Lysebotn er vinterstengt, sier Odland.

Bru som går fra en fjellside til den andre - Klikk for stort bildeLysefjordbrua Mark König / Unsplash.com

En veibane stengt på Lysefjordbrua fra 3. mai til 16. juni

3. mai går fylkeskommunen også i gang med grundig inspeksjon av Lysefjorden bru. I denne perioden blir brua lysregulert og enveiskjørt. Skilt med varsel om lysregulering blir satt ut en uke før oppstart. Inspeksjonen er ferdig 16. juni

Fylkeskommunen har bestilt en levetidsanalyse. Et polsk firma LRM-NDE Laboratory skal gjøre en magnetisk undersøkelse av hovedkabler og hengestenger, og et amerikansk selskap skal undersøke hovedkabler med ultralyd. Begge firmaene skal bruke lift og de skal klatre på brua. I tillegg skal et eget klatrelag lete etter overflateskader.  

– Vi er ferdig seinest 16. juni men håper å bli ferdig i løpet av mai, sier bruforvalter i Rogaland fylkeskommune Tine Renate Bjerga.