Ny opplæringssjef i Rogaland

Portrettbilde av Eiliv Fougner Janssen - Klikk for stort bildeEiliv Fougner Janssen (57) er ny fylkesopplæringssjef i Rogaland fylkeskommune fra 1. august. Han kommer fra stillingen som rektor ved Øksnevad videregående skole.

– Jeg ser fram til å samarbeide med mange flinke kollegaer, tillitsvalgte og folkevalgte og til å kunne bidra positivt til den videregående opplæringen i fylket, sier han.

Fra oljå

Eiliv Fougner Janssen har halve yrkeskarrieren fra olje- og gassbransjen og har jobbet som sivilingeniør i både Statoil og BP. I 2007 tok han pedagogisk videreutdanning og begynte i 2008 som realfagslærer på Stavanger Katedralskole. Der var han også avdelingsleder fram til 2016. Han var også rektor på Bergeland videregående skole i tre år.

– Jeg er glad for å få Eiliv med på laget. Han har lang og variert erfaring og kompetanse som vil være et godt bidrag i jobben som fylkesopplæringssjef. I tillegg har han et stort engasjement for skole, opplæring og ungdom som vil være en viktig drivkraft for opplæringsfeltet, sier fylkesrådmann Inge Smith Dokken om ansettelsen.

Begeistring for opplæring

Et engasjement som FAU-leder på Kampen skole i Stavanger ble begynnelsen på slutten av hans oljeeventyr. 

– Jeg fant en entusiasme for skole og opplæring som jeg fortsatt har, og som jeg tar med meg inn i jobben som opplæringssjef. Det er fantastisk å få lov å jobbe med ungdommer, og jeg har en begeistring for opplæring og skole generelt, sier den nye fylkesopplæringssjefen. 

Tøft å være ungdom

Han går til jobben med en ydmykhet overfor den situasjonen ungdom står i i dag.

– Ungdata-undersøkelsen fra 2019 viste at ungdom hadde det tøft allerede da. Med koronasituasjonen har det gått fra vondt til verre, og jeg er derfor veldig ydmyk for at det er tøft å være ungdom nå.

Fullføringsreformen

Han trekker fram fullføringsreformen som en av oppgavene han vil ta fatt på. 

– Reformen kom omtrent samtidig som at jeg ble ansatt, og vil nok prege jobben, sier han.

Målet med fullføringsreformen er blant annet å legge enda bedre til rette for at flere kan fullføre videregående opplæring. Skolen skal i større grad møte arbeidslivets behov og forberede elevene på videre studier.

Eiliv Fougner Janssen er opprinnelig fra Bergen. Han er gift, har tre barn og bor på Byhaugen i Stavanger. Han tiltrer stillingen som opplæringssjef 1. august når nåværende fylkesopplæringsdirektør Joar Loland går over i en annen stilling.