Ta videregående som voksen – helt gratis

Mann forsøker å åle seg gjennom en trang linjal - Klikk for stort bildeDet er ikke umulig å komme gjennom videregående! Hos oss kan du ta videregående opplæring som voksen – HELT GRATIS! Vi legger til rette for undervisning på dag- eller kveldstid.

Du står alltid sterkere på arbeidsmarkedet med fullført skolegang. Nå kan du gjøre ferdig videregående opplæring, helt gratis. Vi skreddersyr et opplegg som passer for deg. Du får muligheten til å ta det du mangler for å få studiekompetanse eller fag- og svennebrev. Grip muligheten – det er aldri for seint.    

Hvem gjelder tilbudet for?

Tilbudet gjelder for deg som ikke har bestått videregående opplæring tidligere, enten du er ung eller godt voksen, arbeidsledig, permittert eller i jobb.  

Hvorfor bør jeg fullføre videregående?

Det er lurt å gjøre ferdig videregående, slik at du får studiekompetanse eller et fag- og svennebrev. Det gir deg et synlig bevis på det du kan og den kompetansen du har. Videregående opplæring er inngangsbilletten til arbeid og videre studier.   

Fordelene med videregående opplæring for voksne

  • Du får opplæring som er tilpasset deg og det du trenger.
  • Du fullfører videregående, og får fag- og svennebrev eller studiekompetanse for videre studier.
  • Du kan ta opplæringen på dag, kveld eller som nettstudier.
  • Du går i egne klasser, sammen med andre voksne.
  • Du søker ikke med tidligere karakterer. Det er altså ingen karakterkrav når du søker.
  • Du kan kombinere opplæringen med familie og jobb.
  • Du kan beholde retten til dagpenger mens du tar opplæringen.
  • Du kan søke om støtte og lån hos Lånekassen.

Hva kan jeg velge?

Det første du må gjøre er å søke videregående opplæring for voksne. Når søknaden er godkjent, får du en egen veileder. Sammen skreddersyr og lager vi en plan for opplæringen som passer for deg. Det kan for eksempel være at du mangler kun engelsk, eller at vi ser på hva du trenger for å kunne ta fag- og svennebrev på en enkel måte. Planen hjelper deg slik at du kan fullføre den utdanningen du trenger og ønsker.  

Søk voksenopplæring

Du må søke videregående opplæring for voksne. Det er viktig at du søker så raskt som mulig, selv om du er usikker på hvilke fag du trenger eller ønsker, eller hvilken utdanning du vil ta. Etter at du har søkt, hjelper vi deg med å finne en løsning og et tilbud som passer for deg.

Søk voksenopplæring

Det er ingen søknadsfrist.
Vi setter i gang ekstra kurs når vi har oversikt over hvilke behov og ønsker du som søker har.  

Les mer om voksenopplæring

Enklere å kombinere dagpenger med opplæring og utdanning

En midlertidig ordning gjør at du kan kombinere utdanning med dagpenger. 
Les mer om å beholde dagpenger under utdanning på NAVs nettsider

Usikker på hva du vil bli?

Du kan få karriereveiledning om du er usikker på hva du vil bli eller hvilke muligheter du har. Vi har egne karriereveiledere som står klare til å hjelpe deg som trenger råd og veiledning. Du kan får hjelp både før og etter at du har søkt voksenopplæring. Tilbudet er gratis, og er for alle, uavhengig av hva du har av utdanning fra før.  

Bestill time til karriereveiledning 

Les mer om hva karriereveilederne kan hjelpe deg med

Sjekk også mulighetene for kurs gjennom NAV 

Er ikke videregående opplæring aktuelt for deg? NAV har en rekke kurs og tiltak som er rettet mot konkrete jobber i ulike bransjer, for deg som er arbeidssøker. Les mer om tilbudet hos NAV Rogaland.

Til toppen