St. Olav vgs er fylkesvinner i NM i klima - Rogaland fylkeskommune

St. Olav vgs er fylkesvinner i NM i klima

Elev og rektor mottar pris  - Klikk for stort bildeDaphne Brattebraaten, elev ved St. Olav vgs, og Karl Roar Vigmostad, fungerende rektor, mottar prisen for beste skole i Rogaland i NM i klima 2021.St. Olav videregående skole er beste skole fra Rogaland i NM i klima. De kjempet om den gjeve NM-tittelen helt til siste innspurt, men måtte se seg slått på målstreken av Bybroen videregående skole i Trøndelag.

I februar gikk NM i klima for videregående skoler av stabelen, og for første gang var også Rogaland med. Totalt deltok nær 1000 lag fra 38 videregående skoler rundt om i landet. Og Rogaland hadde hele 22 skoler med 12 000 elever og flere hundre lærere med i konkurransen.

Flere av våre skoler i Rogaland hevdet seg svært godt i den nasjonale konkurransen og kjempet om den gjeve NM-tittelen helt fram til målstreken.

­– Jeg er utrolig imponert over engasjementet til alle våre elever og lærere som deltok i NM i klima. Samtidig er jeg stolt og optimistisk over at ungdommene våre ønsker å gjøre en viktig innsats for å redusere vårt felles klimagassutslipp og dermed bidra med å redusere klimaendringene vi står midt oppi, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Handling gir endring

Målet med NM i klima er å vise at små endringer i hverdagen kan bidra til å redusere eget CO2-utslipp. Gjennom to uker skal elever og lærere gjennomføre og logge en rekke klimapositive aktiviteter. Dette er alt fra å skru av lyset hjemme, dusje mindre, gå til skolen eller å redusere sitt eget matsvinn. Til flere klimapositive aktiviteter hver enkelt deltaker klare å gjennomføre, til mer CO2 sparer en for sitt lag og sin skole. Den skolen som klarer å spare mest CO2 i gjennomsnitt per deltaker blir til slutt norgesmester.

Nøkkeltall for Rogaland under NM i klima

Nøkkeltall for Rogaland i NM i klima - Klikk for stort bilde  Aktiviteter som ble mest loggført i Rogaland under NM i klima

Klimaaktiviteter som ble mest logget i NM i klima - Klikk for stort bildeI løpet av de to ukene konkurransen pågikk klarte hver enkelt deltaker i Rogaland å spare 74 kilo CO2-ekvivalenter i gjennomsnitt. Til sammen utgjør det 577 366 kilo CO2-ekvivalenter, eller nesten 60 ganger rundt jorden i fly! Hadde alle innbyggere i Norge fått til det samme ville Norges totale årlige karbonutslipp blitt redusert med 18 prosent.

Totalt spart CO2 i Rogaland under NM i klima

Totalt spart CO2 i Rogaland under NM i klima - Klikk for stort bildeLes mer om NM i klima.

Til toppen