Bytter ut Ishallveien bru – stenger Madlaveien om natten

Natt til 7. september og natt til 8. september stenger Rogaland fylkeskommune Madlaveien fra 21.00 til 06.00. Veien blir stengt i begge retninger fra Tjensvollkrysset til innkjørselen til Rektor Oldens gate. Vi stenger veien for å fjerne Ishallveien bru, som blir erstattet med en midlertidig bru.

Gang- og sykkelbru som går over en firefeltsvei - Klikk for stort bildeIshallveien bru står ved St. Svithun videregående skole og Forum Expo i Stavanger.

Treverket i brua og deler av stålkonstruksjonen er i ferd med å bli dårlig, og derfor blir brua tatt bort. Den nye brua er en ren stålkonstruksjon.

– Vi bytter ut brua om natten, for å lage minst mulig problemer for de som går, sykler og kjører. Dagens bru blir demontert og kjørt bort natt til 7. september, og ny midlertidig bru kommer på plass natt til 8. september, sier byggeleder i Rogaland fylkeskommune John-Olav Kirkengen.

Uten bru i én dag

Det betyr at brukerne av brua vil være uten bru i én dag, den 7. september. Sikkerhetsgjerder blir satt opp rundt anleggsområdet, og vakter passer på at folk holder seg unna under brubyttet. Gående og syklende kan bruke gang- og sykkelbrua over Tjensvollkrysset, og undergangen ved Stavanger Ishall/DNB Arena.

Bilene kan kjøre om Ullandhaugveien

Fylkeskommunen setter opp skilt, som viser hvor bilene kan kjøre når Madlaveien blir stengt om natten. Omkjøringsveien går via Henrik Ibsens gate, Brustadbua, opp Ullandhaugveien og videre langs Madlamarkveien.

Usikkert når permanent bru kommer

Per i dag er det ikke bestemt når en ny permanent bru kommer på plass.

– Vi må se hvordan planene for Bussveien i Madlaveien blir, før vi planlegger nye Ishallveien bru, sier Kirkengen.

Fylkeskommunen går nå i gang med å forberede brubyttet, og setter opp nye permanente skilt, og støper nytt fundament til den nye brua.