Brita Dueland er årets vinner av hedersprisen 2023

Ved å dele erfaringer og kunnskap har lederen ved opplæringskontoret i Stavanger kommune gitt positive ringvirkninger for fagopplæringen i hele fylket.

Foto. Utdeling. - Klikk for stort bildeSigurd Ur fra NHO Rogaland sammen med prisvinner Brita Dueland og fylkesordfører og leder i yrkesopplæringsnemnda, Ole Ueland. Rogaland fylkeskommune

– Jeg er både stolt og ydmyk over å ha mottatt denne prisen, og det er helt klart for meg at jeg ikke hadde fått denne uten kollegaene mine på opplæringskontoret i Stavanger kommune, sier seksjonssjef Brita Dueland.

Yrkesopplæringsnemnda i Rogaland deler årlig ut prisene «Årets lærebedrift» og «Årets hederspris» innen fag- og yrkesopplæring.

I år går prisen «Årets hederspris» til Brita Dueland, leder for opplæringskontoret i Stavanger kommune, som ble delt ut under den årlige fag-, svenne-, og kompetansebrevutdelingen i Stavanger, arrangert av Rogaland fylkeskommune.

Styrer den største lærebedriften i Rogaland

Brita Dueland har ledet opplæringskontoret i Stavanger kommune siden 2016. De er Rogalands desidert største lærebedrift og har over 200 løpende lærekontrakter. Et høyt volum av lærlinger går ikke på kompromiss med høy kvalitet i opplæringen lærlingene får. Lærebedriften har blitt både nytenkende og aktiv under hennes lederskap.

I juryens begrunnelse har Yrkesopplæringsnemnda vektlagt hennes synlige lederskap og evne til å bygge nettverk. Sammen med sine kollegaer har hun jobbet svært godt med fagfornyelsen, og er på tilbudssiden når det gjelder å dele erfaringer med andre kommuner og virksomheter som har behov for det.

Samtidig har hun også brukt mye tid på å formidle mulighetene til unge som står på trappene av arbeidslivet.

Ser potensialet i lærekandidatordningen

Under fag-, svenne-, og kompetansebrevutdelingene i Haugesund og Stavanger har fylkeskommunen delt ut 69 kompetansebrev til lærekandidater som har bestått sin opplæring.

– Utdelingen er en viktig markering både for de som har fått sitt fag-, og svennebrev, men også for lærekandidater som får kompetansebrevet sitt. Tilrettelagt opplæring er det viktigste tiltaket vi har i verktøykassen for å forhindre utenforskap, sier fagopplæringssjef Catrine Utne Pettersen.

Som leder for opplæringskontoret i Stavanger, har prisvinneren Brita Dueland markert seg ved å villig vekk fortelle om mulighetene for alle som ønsker fagutdanning.

– Jeg brenner for at vi tilrettelegger for å møte alle som ønsker en lærekontrakt hos oss med både omtanke og forventninger, sier leder Brita Dueland.