Arbeidet i Frafjordtunnelen er forsinka

Oppgraderingsarbeidet i Frafjordtunnelen skulle opprinnelig vært ferdig i oktober. Nå trenger entreprenøren trolig ut året for å komme i mål.

Bildet viser innsiden av Frafjordtunnelen under oppgraderingsarbeidet - Klikk for stort bildeArbeidet med å oppgradere Frafjordtunnelen skal være ferdig i løpet av året.

– Vi opplever at leverandørene våre sliter med å skaffe utstyr og komponenter vi trenger for å gjøre ferdig arbeidet i tunnelen, sier prosjektleder Christian Gryte i Rogaland fylkeskommune.

Han forklarer forsinkelsen med situasjonen i verden for øyeblikket, med krig, utfordringer med transport og mangel på deler.

Vi beklager dette sterkt, og vi ser at det for innbyggerne særlig er kolonnekjøringen som er en ulempe, sier prosjektlederen.

Åpen tunnel når det er mulig

Entreprenøren gjennomfører kolonnekjøring som før fremover, alt etter når det er nødvendig og hvilken type arbeid som pågår.

–  Vi har bedt entreprenøren om å unngå kolonnekjøring når det ikke er strengt nødvendig. I perioder der det er mulig, skal tunnelen være åpen for trafikk, sier Gryte.

Han opplyser om at det likevel kan forekomme kolonnekjøring selv om det ikke er synlig arbeid i tunnelen.

– I en periode fremover skal vi teste flere nye systemer inni tunnelen. Da må vi trolig inn for å justere og korrigere eventuelle feil, og i slike tilfeller kan det bli nødvendig med kolonnekjøring.

Fylkeskommunen informerer fortløpende om kolonnetider her, på nettsiden.

Håper å være ferdig i løpet av året

Gryte har fått signaler om at entreprenøren skal klare å være ferdig helt mot slutten av 2022, men han syns det er vanskelig å love noe.

– Ting kan fortsatt forskyve seg. Etter at entreprenør Bertelsen & Garpestad er ferdig med oppgraderingen skal en annen entreprenør asfaltere og merke i tunnelen. Det tar også noen dager, forklarer prosjektlederen.

Frafjordtunnelen er 3 812 meter lang, og ligger på fylkesvei 4414 mellom Gilja og Frafjord. Tunnelen trenger en skikkelig oppgradering for å bli tryggere og bedre for trafikantene. Oppgraderingsarbeidet har pågått siden desember 2021.