– Skreddersydd for læring og samarbeid.

Det ble en storstilt feiring da elever, ansatte og folkevalgte onsdag var samlet for å feire nytt tilbygg og rehabiliteringen av Hetland videregående skole. 

– Det nye tilbygget fremstår tidsriktig og skreddersydd for læring og samarbeid. Jeg håper dere alle får glede av det, og at det vil bidra til god læring og utvikling, for både elever og ansatte, sa fylkesordfører Ole Ueland under den offisielle åpningen av «Nye Hetland».

Bygget for elevvekst og trivsel

Fem mennesker på rekke. Foto.  - Klikk for stort bildeFra venstre: bygg- og eiendomssjef; Cathrine Ekeberg Gaaseby, prosjektleder; Rune Magne Johannessen, entreprenør, fylkesordfører; Ole Ueland, rektor ved Hetland vgs; Sigurd Svela og fylkesopplæringssjef; Eiliv Fougner. Michelle Folgerø

Rogaland fylkeskommune har gjennomført utbyggingen og rehabiliteringen ved skolen for å imøtekomme elevveksten i fylket, og for å tilby moderne lokaler som legger til rette for gode læringsmiljø.

– Det er veldig kjekt å få så lyse og fine lokaler som skaper trivsel for elevene. Vi som jobber her sier ubeskjedent at dette er blitt fylkets fineste skole, sier Sigurd Svela, rektor ved Hetland videregående skole.

Ny og forbedret skole

Nybygget på 1900 kvadratmeter (m2) og rehabiliteringen av 800 m2 i skolens eldre lokaler, har resultert i nye undervisningsrom, flere sosiale møtesoner og oppgraderte fellesområder og uteareal. Bygget har også fått BREEAM-sertifiseringen «very good», en utmerkelse for bærekraftige bygg.  

Prosjektleder i Rogaland fylkeskommune, Rune Magne Johannessen, er svært fornøyd med prosjektet.

– Dette er ikke bare en ny og forbedret skole, det er en kollektiv bragd, en feiring av samarbeid og dedikasjon. Det er inspirerende å se hvordan samarbeidet mellom alle aktørene, fra tidligfase til ferdigstillelse, har formet dette prosjektet til det det er i dag.

Dame og mann som smiler. Foto.  - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Ueland og elevrådsleder ved Hetland videregående skole; Halima Riaz. Michelle Folgerø

Mange høydepunkt

Rune løfter frem flere høydepunkter med prosessen.

– Arbeidsforholdene har vært trygge og gode, lærlinger har stått for nesten en femtedel av timeverket, vi har tatt i bruk miljøvennlige materialer, og opplæringsavdelingen har vært koblet på gjennom hele prosessen. Resultatet er et fremtidsrettet og miljøriktig skolebygg med høy funksjonskvalitet, sier han.