Bussveien mellom Kvadrat og Ruten ett skritt videre - Rogaland fylkeskommune

Bussveien mellom Kvadrat og Ruten ett skritt videre

Klikk for stort bildeStasjonen ved Kvadrat kjøpesenterPlanen for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten i Sandnes ble sist uke vedtatt i utvalg for by- og samfunnsutvikling, og blir dermed lagt ut på høring.  

Til sammen er strekningen fire kilometer lang, fra Kvadrat i nord til Julie Eges gate i sør. Traséen er en fortsettelse av Bussveien som allerede er bygget på Forussletta. Det er planlagt sju stasjoner (holdeplasser) på disse kilometerne.

– Vi har en løsning for Bussveien mellom Kvadrat og Ruten som vi tror er bra for alle parter, og vi håper vi har en vedtatt reguleringsplan i løpet av 2021, sier enhetsleder for Bussveien, Harald Bøhn.

God dialog

Bussveien er det største prosjektet i Bymiljøpakken, og et nødvendig bidrag for at regionen skal nå målet om at folk reiser kollektivt, sykler og går mer.

Bøhn mener Sandnes får en plan som også bidrar til en positiv byutvikling i Sandnes. 
– Kommunen har planer for boligutbygging langs Strandgata, både ved Altona og i Havneparken. For dem som skal bo der, blir Bussveien et viktig transporttilbud. Men planen påvirker selvsagt også dem som får Bussveien tett opp til der de bor, og for oss er det viktig å ha god dialog med dem som blir påvirket, sier han.

For at folk skal få komme med innspill og merknader til planen, legger Sandnes kommune nå planen på høring. I forbindelse med høringen, arrangeres kontordager der de som har spørsmål til planen kan stille dem direkte til representanter fra Rogaland fylkeskommune og Sandnes kommune.

  • tid: 16. februar og 18. februar, klokka 14-19.
  • sted: Thon Hotel Sandnes, Roald Amundsens gate 115
  • på grunn av korona må du booke tidspunkt på forhånd hos nabokontakt for Bussveien på e-post: nabokontakt-bussveien@rogfk.no eller på telefon 477 89 352. Gi gjerne beskjed til nabokontakten om spesielle tema du ønsker å snakke om.

Frist for å komme med merknader er 5. mars 2021.

Les gjerne mer om Bussveien, Kvadrat-Ruten, se animasjonsfilm av strekningen mellom Kvadrat og Ruten og/eller følg Bussveien på Facebook.

Til toppen