Sommerskolen – redningen for 200 elever og lærlinger med stryk eller ikke vurdering

Gutt og jente gjør eksperiment med lyspærelyspø - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfotoWerner Nedrebø gikk fra stryk til firer i matte og ble reddet av Sommerskolen. Han har nå fått bachelorgrad og i sommer er han matteassistent på sommerskolen som tilbyr rekordmange fag.

– Hadde det ikke vært for Sommerskolen ville jeg aldri vært der jeg er nå. Jeg strøk først to ganger i matematikk på videregående. Etter to uker med undervisning på Sommerskolen gikk jeg fra en ener til en firer i matte, det er jo helt fantastisk, sier Werner Nedrebø.

Werner er nå ferdig utdannet kjemiingeniør med bachelorgrad i ren energi- og prosessteknologi fra Universitet i Sørøst-Norge. 17. juni skal han være assistent på Sommerskolen. Der skal nær 200 elever forsøke å bestå eksamen i et fag de har fått stryk eller ikke vurdering, såkalt IV, på videregående.

– Jeg gleder meg veldig til å være assistent i matematikkundervisningen på Sommerskolen i år. Jeg har så gode erfaring med dette opplegget, så det vil jeg veldig gjerne være med å bidra til at andre også får, sier Nedrebø.

Rekordmange fag

I år kan Sommerskolen tilby flere fag enn noen gang tidligere. Opplæringsutvalget i fylket er begeistret for den høye gjennomføringen i Sommerskolen og har derfor ønsket å utvide tilbudet.

– Dette er et utrolig godt tilbud til våre elever og lærlinger. Nesten alle består eksamen etter gjennomført sommerskole. I år har vi derfor valgt å utvide tilbudet til 14 fag, det er rekord, sier leder for opplæringsutvalget i Rogaland fylkeskommune Solveig Ege Tengesdal.

Sommerskolen blir gjennomført på tre videregående skoler i fylket, Karmsund, Bergeland og Bryne. Tilbudet er gratis og gjelder for alle elever, tidligere elever eller lærlinger med stryk eller ikke bestått (IV) i et fag.

Mestring på timeplanen

– Dyktige lærere som er svært engasjert i å gi elever mestring og drive tilrettelagt undervisning i små grupper er suksessfaktoren til Sommerskolen. I tillegg har mange av årets elever kort botid i Norge, så flere av lærerne har spesiell erfaring knyttet til undervisning i denne elevgruppen, sier leder for Sommerskolen Hilde Blesvik.

Blesvik er ny leder for årets Sommerskole. Hun har med seg mange erfarne lærere på laget, samtidig som mange nye lærer har ønsket å være med på opplegget i år.

– Det er også et stort pluss at Sommerskolen har gratis frokost og varm lunsj alle skoledagene. I tillegg tar assistenter og lærere elevene med på aktiviteter som bryter opp dagen og gjør læringsarbeidet mer effektivt, sier Blesvik.

Totalt er det 24 ulike faggrupper involvert på de tre skolene.

– Torsdag 17. juni braker det løs med to intensive, men kjekke uker for elever og lærere. Så nå gleder vi oss veldig til å komme i gang, avslutter Blesvik.

Fakta om Sommerskolen 2021:

  • Gratis tilbud til alle elever, tidligere elever og lærlinger med stryk eller ikke bestått (IV) i et fag
  • To intensive undervisningsuker (fra 17. juni til 30. juni)
  • Nær 200 påmeldte
  • 14 fag fordelt på 24 faggrupper
  • Tre videregående skoler: Karmsund, Bergeland og Bryne

Les mer om Sommerskolen 2021.