Oppgraderer Strømsbrua denne og neste sommer

Strømsbrua i StavangerStrømsbrua i Stavanger er 63 år og blir nå oppgradert for nesten 25 millioner kroner.

Rogaland fylkeskommune er i gang med rehabiliteringsarbeidet av brua fra 1958. Entreprenøren Consolvo as er i gang med det forberedende arbeidet.

— Hvorfor brua må fikses? Ei bru med stålunderbygning fra 1958 som senest ble vedlikeholdt tidlig på 1990-tallet, har behov for vedlikehold etter så mange år. I tillegg er det gjort funn på inspeksjoner de siste to årene som gjør at vi satte Strømsbrua øverst på prioriteringslista, forklarer bruforvalter Bengt Olav Skogland i Rogaland fylkeskommune.

Vedlikeholdet framover omfatter både rensing og overflatebehandling av stål, mekanisk reparasjon av betong, oppjekking av bru og vedlikehold av lager og fuktisolering. I tillegg blir fortauet på brua fjernet og bygd opp på nytt.

Arbeidende øst for nedkjøringsrampe skal etter planen være ferdig i oktober. Stillasene blir da flyttet til andre side av brua.

- Arbeidet i dette området foregår ut året. Arbeidene oppe på brua vil starte tidlig på nyåret. Jernbaneområdet tas sommeren 2022, opplyser prosjektleder Mag Owker i Rogaland fylkeskommune.