Ny asfalt i Egersund sentrum

Kjører du i Jernbaneveien i Egersund sentrum, kan du snart glede deg over nylagt asfalt og ny veimerking. Onsdag 18. oktober klokka 21.00 starter Rogaland fylkeskommune på jobben med å frese opp gammel asfalt og legge ny fra Egersund togstasjon til miljøgata i Bøckmans gate. 

Vei med midtrabatt, og trær hus og parkeringsplass på sidene - Klikk for stort bildeJernbaneveien i Egersund

Asfalteringen skal etter planen være ferdig til fredag 20. oktober, men været og andre grunner kan føre til utsettelse. Entreprenør NCC jobber om natta mellom klokka 21.00 og 06.00. I dette tidsrommet blir det endel støy og ventetid for bilister, men trafikkdirigenter sørger for god flyt i trafikken.

– Trafikkdirigentene er gode på å dirigere, og jeg er trygg på at de vil sørge for god flyt i trafikken i arbeidsområdet. Men jeg anbefaler bilister å unngå å kjøre på Jernbaneveien de kveldene det er arbeid der, dersom de har mulighet til det, sier byggeleder i Rogaland fylkeskommune Aina Solheim.

Sikrere gangfelt og bedre lys

Samtidig som Jernbaneveien får ny asfalt blir to gangfelt som ligger ved Kniv og Gaffel tatt bort. 

– I dag er det for mange gangfelt i sentrum, som er for lite brukt. Det blir faktisk tryggere for gående og syklende med færre gangfelt.  Forskning viser at jo flere som bruker et gangfelt, jo sikrere er det. Vi har også planer om å gjøre om tre av gangfeltene til opphøyde gangfelt, forteller prosjektleder i Rogaland fylkeskommune Christian Ellingsen Gryte. 

Gryte forteller videre at fylkeskommunen snart skal bytte ut veilysene i Jernbaneveien med et nytt moderne lysanlegg.

– Vi går nå i gang med å planlegge denne jobben, men kan ikke si nøyaktig når de nye lysene er på plass, sier Gryte.