Ni av ti besto eksamen på Sommerskolen

To gutter ler og kikker på hverandre - Klikk for stort bildeMhd Hamza Ghazi Sattouf Alnajjar (t.v.) og Martynas Karpavicius (t.h.) ble gode studiekamerater på Sommerskolen. Øyvind Nesvåg, Rogaland fylkeskommune Av de 119 elevene som gjennomførte årets Sommerskole var det 103 som besto eksamen. Det betyr at ni av ti elever, som brukte to uker av sommerferien på Sommerskolen, kan gå en lysere framtid i møte.

– Det er utrolig kjekt at så mange elever klarte å bestå eksamen. Jeg er imponert over engasjementet og innsatsen elevene har vist gjennom to intensive sommeruker. Så vil jeg samtidig rose alle lærerne og assistentene som fikk dette til, og gav så mange ungdommer en lysere framtid og en vei videre i livet, sier Hilde Blesvik leder for Sommerskolen 2021.

Elever har eksamen - Klikk for stort bildeNi av ti elever ved Sommerskolen besto eksamen.I år var det hele 14 fag på timeplanen. Elever, tidligere elever eller lærlinger med stryk eller ikke vurdering, såkalt IV, i ett fag fra videregående, kan gjennom to intensive uker få en ny sjanse på Sommerskolen.

Over halvparten som får plass benytter tilbudet

Av de rundt 200 elevene som søkte om plass på Sommerskolen i år, var det 123 elever som valgte å benytte seg av tilbudet de fikk. Til sammen var det 119 elever som gjennomførte hele undervisningen og tok eksamen.

– Det kan være ulike grunner til at elever ikke velger å benytte seg av tilbudet. Den vanligste grunnen er at elevene tidlig ønsker å sikre seg plass på Sommerskolen hvis de mistenker at de ikke består et fag i ordinær undervisning. Men så viser det seg at de faktisk klarer å bestå eksamen allikevel, og da har de jo ikke behov for å benytte seg av Sommerskolen, sier Blesvik.

To kjekke, men krevende uker

Elev kikker i kamera - Klikk for stort bildeMartynas Karpavicius besto eksamen i naturfag med glans.Martynas Karpavicius er lærling i servitørfaget. Han gikk på Sommerskolen for å ta opp eksamen i naturfag. 
 

Jeg anbefaler gjerne Sommerskolen til andre


– De to ukene jeg brukte på Sommerskolen har vært kjempekjekke. Jeg har fått flere nye venner som jeg ellers ikke hadde blitt kjent med. Og det viktigste var jo å bestå eksamen i naturfag, og det greide jeg, sier en godt fornøyd Martynas Karpavicius.

– Jeg skal ikke legge skjul på at disse to ukene har vært ganske krevende. Jeg måtte jo tross alt gå gjennom et helt års pensum i naturfag på bare to uker. Men gode lærere, kjekke medelever og en sommerferie å se fram til, gjorde at jeg kom meg gjennom. Vel verdt tid med andre ord, sier Martynas, som nå gleder seg til noen uker fri.

Mestring gir resultater

– Jeg blir veldig stolt av å se hva våre dyktige lærere og assistenter klarer å oppnå på to intensive uker. Det å gi elever mestring og drive tilrettelagt undervisning i små grupper er suksessfaktoren til Sommerskolen. I tillegg har mange av årets elever kort botid i Norge, så flere av lærerne har spesiell erfaring knyttet til undervisning i denne elevgruppen, sier Solveig Ege Tengesdal leder for opplæringsutvalget i Rogaland fylkeskommune.

Lærer underviser elev - Klikk for stort bildeEdvin Østrem (t.v.) var lærer på Sommerskolen. Han har mulighet til å gi tett oppfølging av elevene, her underviser han i matematikk.– At over 100 ungdommer nå har fått en kjekkere sommer og lysere utsikter for veien videre i livet, er en skikkelig god følelse å ta med seg inn i en velfortjent sommerferie, avslutter Ege Tengesdal.
 

Dette er Sommerskolen 2021:

  • Gratis tilbud til alle elever, tidligere elever og lærlinger med stryk eller ikke bestått (IV) i et fag
  • To intensive undervisningsuker (fra 17. juni til 30. juni)
  • Nær 200 påmeldte, 123 elver gjennomførte
  • 9 av 10 (87 prosent) besto eksamen
  • 14 fag fordelt på 24 faggrupper
  • Undervisning på tre videregående skoler: Karmsund, Bergeland og Bryne