Celina er nummer 500 000

Lille Celina (12 dager) er helt uvitende om hvorfor fylkesordfører Ole Ueland kom på besøk med blomster, kunst og kake. Og et bittelite plagg med en halv million på.

Markering av innbygger nummer 500 000 i Rogaland - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Ueland sammen med Celina Welde (12 dager) som er innbygger nummer 500 000 i Rogaland og foreldrene Håvard og Camilla Welde.

Ved utgangen av 2023 hadde Rogaland 499 417 av landets 5 550 203 innbyggere. Vi manglet 583 personer for å nå det runde tallet. Fylkesordfører Ole Ueland (H) fulgte derfor spent med, og lurte på hvor lang tid det ville gå før han skulle få lov til å feire en halv million innbyggere i Rogaland. 

Stort og viktig fylke 

Baby. Foto - Klikk for stort bildeCelina Welde ble født 21. februar og er Rogalands innbygger nummer 500 000

21. februar klokka 14.30 ble Celina Welde født på Haugesund sykehus. Innbygger nummer 500 000 veide 3750 gram og var 52 centimeter lang. Hverken hun eller de nybakte foreldrene Camilla og Håvard visste noe om den ekstra oppmerksomheten som ventet dem. Mandag formiddag besøkte fylkesordføreren familien hjemme i Skudeneshavn, og hadde med både gaver og lykkeønskninger. 

– Dette er virkelig noe å markere, og jeg hadde veldig lyst til å gjøre stas på rogalending nummer 500 000. At vi har passert en halv million innbyggere viser at Rogaland er et stort og viktig fylke i vekst, sier fylkesordfører Ole Ueland (H).  

Stas med markering

Celinas foreldre synes det var veldig kjekt med den ekstra oppmerksomheten. 

– Vi ble skikkelig overrasket da vi fikk vite at Celina var nummer 500 000 i Rogaland. Dette er kjempestilig og det ble en dag helt utenom det vanlig, smiler mamma Camilla Midttveit Welde.

Familien storkoser seg med den nye tilværelsen.

– Alt går strålende, Celina spiser og sover godt, og er en drøm å være sammen med, sier den stolte pappaen Håvard Welde. 

Camilla jobber som ergoterapeut i Karmøy kommune og Håvard er ingeniør i subsea selskapet Deep Ocean i Haugesund. Begge er fra Karmøy kommune og har bodd i Skudeneshavn siden 2016. Nå som Celina er født ønsker de å flytte litt nærmere familien sin, men de flytter ikke ut av kommunen eller fylket. I Karmøy kommune er Celina en av rundt 43 300 innbyggere.

Attraktive arbeidsplasser

Fylkesordfører med barnet Celina på fanget. Foto - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Ueland med Celina Welde.

Utenom Oslo og Akershus er Rogaland det fylket i landet som har hatt størst befolkningsvekst de siste 40 årene, ifølge Statistisk sentralbyrå.

– Dette er et tydelig tegn på at vi har attraktive arbeidsplasser, og at både de som er født her og de som flytter hit, trives i Rogaland, sier fylkesordføreren.

Rogaland fylkeskommune har vært i kontakt med Statistisk sentralbyrå (SSB) og Folkeregisteret som kan bekrefte at Rogalands innbygger nummer 500 000 ble registrert 21. februar, og at registreringen med høy sannsynlighet tilhører Celina Welde i Skudeneshavn. 

– Det var veldig kjekt å få hilse på Celina. Jeg både håper og tror at hun vil få en flott oppvekst i Karmøy, sier fylkesordfører Ole Ueland.  

Befolkningsprognosene for Rogaland de neste 30 år signaliserer en langt lavere befolkningsvekst enn hva som har vært tilfellet de foregående 30 årene. Fra 1990 til 2020 hadde Rogaland en befolkningsvekst på 42 prosent, og de siste ti år har Rogalands innbyggertall økt med rundt 48 000. Prognosene for de neste 30 årene viser en befolkningsvekst på 12 prosent.