Er du glad i å lage mat og er oppteken av å gi næringsriktige måltid til ein institusjons brukar? Då kan ein læreplass i ernæringskokkfaget på ein av dei vidaregåande skolane våre vere noko for deg.
Som lærling eller lærekandidat i ernæringskokkfaget jobbar du i ei kantine på ein av dei vidaregåande skolane våre. I læretida deltek du i produksjon av mat til skolen si kantine som er for tilsette, elevar og besøkande.
Nokre skolar har eit samarbeid med ei anna lærebedrift, for å gi deg god og variert opplæring. Du jobbar då i periodar på eit anna institusjonskjøkken, som oftast er dette i skolen sine feriar.
Arbeidsoppgåver:
- varierte oppgåver innan ernæringskokkfaget i skolen si kantine
- lage til varierte og næringsrike måltid
- planlegge måltid tilpassa sesong, livsstil, kultur og behov
- lage til måltid for spesialkost
- mengde-, pris- og næringsberegne oppskrifter
Personlege eigenskapar
Du må vere glad i å lage mat og like å gi gode opplevingar gjennom eit godt og næringsrikt måltid. Du har stor interesse for faget, arbeider systematisk, har god orden og samarbeider godt med andre.
Kvalifikasjonar:
- fullført og bestått Vg1 restaurant og matfag og Vg2 kokk- og servitørfag.
- du kan skrive og snakke godt norsk.