Ernæringskokkfaget og kokkfaget

I Rogaland fylkeskommune har vi læreplasser innen ernæringskokkfaget og kokkfaget på noen av våre videregående skoler.

Jente med kokkefrakk løfter et lok av en gryte - Klikk for stort bilde

Er du glad i å lage mat og er opptatt av å gi næringsriktige måltid? Da kan en læreplass i ernæringskokkfaget eller kokkfaget på en av de videregående skolene våre være noe for deg.

Som lærling eller lærekandidat i ernæringskokkfaget eller kokkfaget jobber du i en kantine på en av våre videregående skoler. I læretiden deltar du i produksjon av mat til skolen sin kantine som er for ansatte, elever og besøkende.

Noen skoler samarbeider med andre lærebedrifter for å gi deg god og variert opplæring. Du jobber da i perioder (hospiterer) på et annet institusjonskjøkken eller i en restaurant når det er ferie for skolene, eller når du skal få opplæring utover det vi kan tilby i kantinen. Hospitering i en annen lærebedrift gjennomføres for at du skal få god og bred opplæring i lærefaget.

Arbeidsoppgaver:

  • varierte oppgaver innen ernæringskokkfaget og kokkfaget i skolens kantine 
  • lage varierte og næringsrike måltid 
  • planlegge måltid tilpasset sesong, livsstil, kultur og behov 
  • lage måltid for spesialkost
  • mengde-, pris- og næringsberegne oppskrifter

Personlige egenskaper 

Du må være glad i å lage mat og like å gi gode opplevelser gjennom et godt og næringsrikt måltid. Du har stor interesse for faget, arbeider systematisk, har god orden og samarbeider godt med andre.

Kvalifikasjoner:

  • fullført og bestått Vg1 restaurant og matfag og Vg2 kokk- og servitørfag
  • du kan skrive og snakke godt norsk

Søk læreplass eller se flere lærefag