
Er du glad i å lage mat og er opptatt av å gi næringsriktige måltid? Da kan en læreplass i ernæringskokkfaget eller kokkfaget på en av de videregående skolene våre være noe for deg.
Som lærling eller lærekandidat i ernæringskokkfaget eller kokkfaget jobber du i en kantine på en av våre videregående skoler. I læretiden deltar du i produksjon av mat til skolen sin kantine som er for ansatte, elever og besøkende.
Noen skoler samarbeider med andre lærebedrifter for å gi deg god og variert opplæring. Du jobber da i perioder (hospiterer) på et annet institusjonskjøkken eller i en restaurant når det er ferie for skolene, eller når du skal få opplæring utover det vi kan tilby i kantinen. Hospitering i en annen lærebedrift gjennomføres for at du skal få god og bred opplæring i lærefaget.
Arbeidsoppgaver:
- varierte oppgaver innen ernæringskokkfaget og kokkfaget i skolens kantine
- lage varierte og næringsrike måltid
- planlegge måltid tilpasset sesong, livsstil, kultur og behov
- lage måltid for spesialkost
- mengde-, pris- og næringsberegne oppskrifter
Personlige egenskaper
Du må være glad i å lage mat og like å gi gode opplevelser gjennom et godt og næringsrikt måltid. Du har stor interesse for faget, arbeider systematisk, har god orden og samarbeider godt med andre.
Kvalifikasjoner:
- fullført og bestått Vg1 restaurant og matfag og Vg2 kokk- og servitørfag
- du kan skrive og snakke godt norsk
Søk læreplass eller se flere lærefag