Slik blir parken vår – om ungene får bestemme

To jenter i tredje klasse poserer for fotografen - Klikk for stort bildeVivel Notvik Abrahamsen (3c) til høyre og Camilla Koren Reite (3b) har lyst til å fange insekter og ønsker seg et utkikkstårn for å se utover hele parken.Zipline, sjokoladefontene og tunellsklier fra trærne, det er noen av forslagene for parken vår fra elevrådet på Våland skole. Elevene besøkte nylig fylkeshuset for å se på hva vi kan gjøre med parken, slik at den blir enda kjekkere for ungene i området. 

– Her leker vi Capture the flag, stien deler de to lagene og det gjelder å ta det andre laget sitt flagg, fortalte elevene mens de krysset den store gressplenen i parken.  

Fylkeskommunen skal renovere og bygge om fylkeshuset og eiendommen rundt. Parken vår er spesielt viktig for barn og unge, og derfor ble Våland skole invitert til en workshop for å gi oss gode forslag til forbedring, som vi kan ta med videre i planleggingen. 

elever fra våland skole sitter på gulvet med et kart og et flyfoto av parken. - Klikk for stort bildeElevene ble delt inn i grupper med en voksen for å jobbe fram gode forslag   Flyfoto av parken med små stjerner klistret på der ungene trives i parken. - Klikk for stort bildeElevene satte en stjerne der de har det kjekkest i parken.Annen type lekeplass

Rektor Cathrine Malde var med elevene. Hun fortalte at parken er viktig for Våland skole og at de bruker den til lek og gym, som for eksempel brentball.  

– Parken er en grønn og fin kontrast til asfalten i skolegården vår, og gir variasjon i lekemulighetene. Det er flotte trær og historisk sus. Vi har liten skolegård, og her er det masse plass til å springe på. SFO bruker også parken mye. 

– Vi ønsker klatremuligheter i trærne, fortsatt stor og god plen og en annen type lekeplass enn i skolegården. Gjerne plass til aktiviteter som ballspill, slengdisser og slack line mellom trærne, sier Malde. 

Dialog med kommunen

Jørgen Skar fra Paxon, er engasjert som prosjektleder for nytt fylkeshus. Han forteller at elever fra Stavanger Katedralskole også har deltatt i en workshop. Ungdommene ønsker seg mer å se på enn plen, i tillegg til flere sittemuligheter, ladeplass for mobil, treningsapparater og mer lys slik at det føles trygt når det er mørkt.  

– Vi vil ha dialog med Stavanger kommune om hva som vil være riktig for parken og byen. Hvordan parken blir seende ut vet vi først når det nærmer seg byggestart, sier Skar. 


to grupper med elever som ser på kart og flyfoto av parken - Klikk for stort bildeStort engasjement fra elevene gjennom hele workshopen.  Flyfoto med gode forslag til forbedring av parken skrevet på. - Klikk for stort bildeGode forslag ble skrevet ned der ungene vil ha dem.  

 

Til toppen