Nå kan du sykle og gå trygt til noen av våre fineste strender

– Denne gang- og sykkelveien er utrolig etterlengta! Endelig blir det trygt for gående og syklende som vil på tur til Ølbergstranda og Vigdelstranda. Og ikke minst for skolebarna som skal til Håland skole både sommer som vinter, sier en smørblid Ole Ueland, fylkesordfører i Rogaland fylkeskommune.

mann klipper snor - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Ueland fikk æren av å klippe snoren. Øyvind Nesvåg

Den 2,7 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Håland skole, via Havnevegen til Ølbergveien i Sola kommune ble åpnet med brask og bram i nydelig sommervær. Det var stort oppmøte når fylkesordfører Ole Ueland klippet snora og offisielt kunne erklære den nye gang- og sykkelveien for åpna.

jente og gutt sykler - Klikk for stort bildeMarte Eriksen og Herman Soldal er elever i sjette klasse ved Håland skole. De sykler gjerne til skolen nå når de har fått trygg og fin gang- og sykkelvei. Øyvind Nesvåg

Stor stas og flott underholdning

Skolebarn fra Håland skole stod for sang og musikk, og kake og kaffi ble selvfølgelig servert til alle gjestene som ville være med.

to personer ser på barn synger - Klikk for stort bilde Øyvind Nesvåg
personer forsyner seg med kake og kaffe - Klikk for stort bilde Øyvind Nesvåg
marsipankake - Klikk for stort bilde Øyvind Nesvåg

Sightseeing med veteranbuss

Veteranbuss på vei - Klikk for stort bilde

Stangeland Maskin, som har vært entreprenør i prosjektet, stilte med veteranbuss for gjestene som ønsket å ta den nye gang- og sykkelveien nærmere i øyensyn.

– Det var veldig kjekt å få kjøre langs hele den nye gang- og sykkelveien. Jeg er imponert over hvor flott det har blitt og det arbeidet som Stangeland Maskin har utført her, sier en tydelig begeistret fylkesordfører.

to kvinner og en mann holder blomster - Klikk for stort bildeRektor ved Håland skole, fylkesordfører i Rogaland fylkeskommune og ordfører i Sola kommune var alle godt fornøyde med resultatet. Øyvind Nesvåg
tre damer står og snakker - Klikk for stort bildeOrdfører i Sola kommune, Janne Stangeland Rege er imponert av arbeidet entreprenør Stangeland Maskin har utført. Øyvind Nesvåg
to menn smiler og ser i kamera - Klikk for stort bildeFylkesordfører i Rogaland, Ole Ueland og enhetsleder for prosjekt i Rogaland fylkeskommune, Harald Bøhn smilte om kapp med sola i Sola. Øyvind Nesvåg

Kort om prosjektet

  • Det er bygget 2 725 meter gang- og sykkelvei og 565 meter hovedveg.
  • Prosjektet er finansiert gjennom Bymiljøpakken og har en kostnadsramme på 82,4 millioner kroner, fordelt 50/50 mellom gange og sykkel.
  • Hele 18,7 prosent av den totale arbeidsmengden som er lagt ned i prosjektet, er utført av lærlinger - noe som utgjør 5 447 arbeidstimer.
  • Det er Stangeland Maskin som har utført arbeidet på oppdrag for Rogaland fylkeskommune.