Michelinstjerner deles ut i Stavanger

Michelinstjerner deles ut i Stavanger 2022 - Klikk for stort bildeStavanger blir vertskap når den verdenskjente Michelinguiden deler ut sine stjerner til nordiske restauranter. 4. juli kan endelig arrangementet gjennomføres fysisk.

9. mars 2020 ble Stavanger lansert som vertskap for Michelin Guide Nordic Countries 2021 Star Revelation – for første gang. Det planlagte arrangementet 8. februar 2021 ble aldri noe av på grunn av koronapandemien. Men 4. juli kan endelig mesterkokker og matentusiaster fra hele Norden samles på Stavanger konserthus for presentasjonen av årets nordiske stjernerestauranter og Michelin Special Award 2022. 

– Fantastisk gastronomi

– Jeg er veldig takknemlig for at vi kan samle alle kokker og gjester fysisk i Stavanger i år, og at vi kan feire og hylle årets nye stjernerestauranter, kokkene og deres dedikerte team. Dette er en perfekt oppvarming til sommerferien i Norden, og vi håper at matentusiaster får muligheten til å oppleve den fantastiske gastronomien, utviklingen og kvaliteten som våre inspektører opplever år etter år, i denne delen av verden, forteller Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide.

Rogaland fylkeskommune er samarbeidspartner til arrangementet sammen med Stavanger kommune, Visit Region Stavanger og Stavanger konserthus. 

Velfortjent oppmerksomhet

– Rogaland fylke er unikt i Norge når det kommer til mat, landbruk og akvakultur. Hele verdikjeden er representert her, og mange av våre matprodusenter leverer til stjernerestauranter i hele Europa. Det betyr mye for matfylket Rogaland at vi får dele ut årets Michelin-stjerner her i Stavanger. Det vil gi den kulinariske regionen vår mye positiv og velfortjent oppmerksomhet, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

I tillegg til å introdusere årets nye stjernerestauranter vil Guide Michelin også presentere årets nye grønne stjerner og dele ut Michelins Special Awards.

– Stavanger-regionen byr på noen av landets beste matopplevelser, med råvarer og ingredienser i verdensklasse! Vi ser frem til å være vertskap for den nordiske Michelin Guide Star Revelation. Dette er et arrangement som bygger opp vår satsing i reiseliv som en destinasjon for kulinariske opplevelser, sier Per Morten Haarr, reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger.

Informasjon om Michelin Guide Nordic Countries 2022