Jone Johnsen (49) er ny rektor på Fagskolen Rogaland

Hans første jobb var som lærling på Rosenberg verft. Nå blir Jone Johnsen rektor på Fagskolen Rogaland.

Portrett: Jone Johnsen. - Klikk for stort bildeJone Johnsen. Rogaland fylkeskommune

– Dette blir enormt spennende. Skolen har vokst mye de siste årene, og jeg gleder meg til å være med på utviklingen videre, sier den ferske rektoren.

Fagskolen Rogaland har 1650 studenter med fag- eller yrkeskompetanse i bunn som tar full- eller deltidsstudier i Stavanger eller Haugesund.

Jone Johnsen fra Kvernevik i Stavanger tiltrer offisielt som rektor den 1. august 2024. Han tar over stillingen til nåværende rektor Geir Tuftedal, som går av med pensjon.

Startet som lærling 

Jone Johnsen fikk sin første jobb som lærling på Rosenberg verft. I 2003 begynte han som IT-assistent på Møllehagen skolesenter. Til sammen har han mer enn 20 år bak seg som ansatt i fylkeskommunen.

Siden 2018 har han jobbet som avdelingsleder på Fagskolen Rogaland og med videregående opplæring for voksne på Stavanger offshore tekniske skole. Nå gleder han seg over sin nye stilling som rektor.

– Fagskolen i Rogaland har vokst kraftig de siste årene. Nå er vi en viktig utdanningsinstitusjon for studenter som ønsker høyere yrkesfaglig utdanning, sier Jone Johnsen.

Spennende utvikling for Fagskolen i Rogaland

I 2018 ble fagskolene i fylket samlet for å styrke utdanningsinstitusjonen. Siden da har studentmassen, og kvaliteten på utdanningen, økt.

– Rogaland er et sterkt yrkesfagsfylke. Vi følger opp behovene arbeidslivet trenger, og arbeidstakerne ønsker, gjennom våre videre- og etterutdanninger, fortsetter Jone Johnsen.

Nylig ble utdanningsinstitusjonen én av to fagskoler i Norge som fikk status som «Senter for fremragende høyere yrkesfagligutdanning». Dette ble tildelt av direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir).

 – Vi har tatt vår plass i den nasjonale satsningen på fagskolene, og det arbeidet skal vi fortsette med, sier den tiltredende rektoren.

Les mer om Fagskolen Rogaland.