Full fest med kongebesøk i Randaberg

Det ble folkefest i Randaberg under kongeparets besøkstur i Rogaland.

Dronning Sonja og kong Harald så ut til på storkose seg i Randaberg.

Det var dronning Sonja som tok seg av talen da kongeparet besøkte Randaberg kommune på torsdag.

– Man får følelsen av å være under en litt større og åpnere himmel her, sier dronning Sonja til folkemengden på torget i Randaberg.

Og den spreke 86-åringen hadde satt seg godt inn i Randabergs historie og virke.  Hun høstet applaus fra et tallrikt og entusiastisk publikum.

Folkemengde med flagg - Klikk for stort bildeMange møtte fram for å se kongeparet.

– Noen mener at våren kommer med lukten her i jordbrukskommunen på randen av Nordsjøen – og vi kan nok tenke oss hva slags lukt det er. Og den eimen, den gir næring til Norges minste fastlandskommune på Jærens nordspiss. Randaberg er et grønt, lite skattkammer ytterst mot havet, sier dronning Sonja.

Dronning Sonja på talerstol foran folkemengde. - Klikk for stort bildeDronning Sonja holdt tale til stolte Randaberg-innbyggere.

Har besøkt alle kommunene

Den kongelige besøksturen i Rogaland fylke startet i Lund kommune før besøket i Randaberg og avsluttes med besøk i Vindafjord kommune fredag. Med det har kongehuset vært på offisielt besøk i alle de 23 kommunene i fylket.

Fylkesordfører Ole Ueland, som selv var invitert på mottakelse hos kongeparet i Kongeskipet Norge på ettermiddagen torsdag, synes det er stor stas med besøk av kongeparet. 

Fylkesordfører Ole Ueland hilser på kong Harald og dronning Sonja. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ole Ueland hilser på kong Harald og dronning Sonja på Kongeskipet Norge. Pål Christensen, Stavanger Aftenblad

– Det er fantastisk med besøk av kongeparet vårt i Rogaland. Imponerende at de nå har vært på offisielt besøk i alle kommunene i fylket. Det står det respekt av. Kanskje kan dette inspirere rogalendingene til å dra ut og se mer av det fantastisk flotte fylket vårt? Det er i alle fall ingen tvil om at kong Harald er folkets konge, sier Ueland.

Godt og høytidelig stemning på torget.

Stivpyntet Randaberg

Sentrum av Norges minste landkommune var stivpyntet til fest i anledning det staselige besøket. 

Før kongeparet tok plass på den spesialbygde tribunen på torget hadde de vært på tur gjennom kommunen.

Kongeparet på brygge - Klikk for stort bildeKongeparet ankommer Goavika og blir møtt med korsang.

Kongen og dronningen kom til Randaberg med Kongeskipet Norge, og gikk i land i Goavika der de ble møtt med korsang, før turen gikk videre innom Randaberg Arena. Der fikk de se flotte innslag fra flere av kommunens idrettslag og skoler i en idrettshall som yret av liv. 

Kongen og dronningen sitter på en scene med ryggen til mens barn danser og synger foran dem.  - Klikk for stort bildeDronning Sonja og kong Harald i Vår Energi Randaberg Arena.

På torget ventet et tettpakket program med korpsmusikk, kor, musikere, sangere, artister, dansere og mange andre aktører gjorde sitt for at kongeparet skulle få et bredt og godt bilde av Randaberg.

Kongeparet fikk møte lokale matprodusenter.

Kongeparet satt godt kongetribunen som var satt opp for anledningen, og fikk også møte flere lokale matprodusenter på torget.

Kongetribunen

Besøket i Randaberg ble avsluttet med forestilling av Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani, der 130 gardister marsjerte og bød på en 30 minutters imponerende oppvisning.

Gardister spiller blåseinstrumenter. - Klikk for stort bildeHans Majestet Kongens Garde underholdt.