Hvordan søke læreplass?

Vil du ha en læreplass? Da må du huske å søke i Vigo før 1.mars.

Hvordan går jeg frem? 

Fristen for å søke læreplass i Vigo er 1.mars. Det er viktig at du setter opp ønskene dine i prioritert rekkefølge. I tillegg til å søke i Vigo må du søke direkte til lærebedrifter. Er du usikker på hva du skal søke? Informasjon om de ulike utdanningsprogrammene finner du på vilbli.no

Søke læreplass

Hvem kan søke? 

Alle kan søke læreplass, men har du ikke rett til videregående opplæring er du ikke garantert en læreplass eller et annet tilbud. Lærekontrakter kan inngås hele året. 

Tips for å få læreplass

Selv om du har søkt læreplass i Vigo er det viktig at du søker direkte til lærebedrifter og opplæringskontor. Læreplasser forsvinner raskt, så husk å søk tidlig. 

Det er viktig at du er tilgjengelig på epost og telefon slik at bedriftene får tak i deg. Ikke vent for lenge på svar, ta heller kontakt med lærebedriften. Vi har laget noen tips for å få læreplass  (PDF, 542 kB)

Oversikt over lærebedrifter og opplæringskontor

Nasjonalt register for læreplasser

Jeg har fått læreplass

Gratulerer med læreplass! Nå gjenstår det bare å:

  • Avtale oppstartsdato og signere arbeidsavtale. Alle skal ha en arbeidsavtale i tillegg til lærekontrakten.
  • Lærekontrakten opprettes i Vigobedrift og sendes elektronisk til oss. Dette blir gjort av lærebedriften din.
  • Når vi har sjekket lærekontrakten sendes den til elektronisk signering. Du vil få et varsel fra Posten om signering. Husk å signere innen fristen. Dette varselet sendes på vegne av oss. 
  • Når lærekontrakten er godkjent kan du søke om lån og stipend hos lånekassen