PressReader: Les 3500 papiraviser og 3600 magasiner gratis

Les Dagbladet, Aftenbladet, Aftenposten eller danske Politiken – evt noen av de 7000 andre papiravisene eller magasinene på 60 forskjellige språk helt gratis i appen Pressreader. Papiravisene og magasinene leser du enkelt på nettsiden til PressReader. Dette kan du gjøre på biblioteket, på videregående skoler og andre steder tilknyttet til det trådløse nettverket til kommunen eller fylkeskommunen.  

Ønsker du å lese aviser og tidskrifter hjemme laster du ned appen til Pressreader fra Google Play eller iTunes. Du må være på det trådløse nettverket på fylkeskommunen/folkebibliotek for å laste ned nye aviser eller magasiner til din smarttelefon eller nettbrett. Etter du har lastet ned de avisene/magasinene du ønsker, så kan du lese de gratis hvor du måtte ønske det i sju dager, før de utløper. Vel hjemme kan du også fortsette å laste ned nye utgaver av aviser/magasiner i løpet av de sju dagene. 
 
Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus, har laget en lett bruksanvisning for deg som vil bruke PressReader til å lagre og lese aviser og tidsskrifter offline.  

30 millioner brukere i verden 

Pressreader har allerede 30 millioner brukere i hele verden. I Rogaland tilbys tjenesten gratis fra Rogaland fylkeskommune, de videregående skolene og de fleste folkebibliotekene. I appen finner du flere enn 7 000 kjente papiraviser og magasiner fra innland og utland, på 60 forskjellige språk. Det som gjør denne appen helt unik er at du kan lese alle papiravisene og magasinene i fulltekst og i originalformat. 

Hvordan bruke appen? 

  1. Last ned PressReader-appen. 

  1. Åpne appen via nettet på biblioteket eller videregående skolen. 

  1. Få automatisk tilgang til papiraviser og magasiner. 

  1. Nå har du tilgang til alt innhold i appen i 7 dager. 

  1. Du velger selv hvor i verden og på hvilken digital plattform du vil lese. 

Hvordan fornye tilgangen? 

  1. Forny tilgangen på bibliotek eller på videregående skolen. 
  2. Er du på reise finner du nærmeste tilgang via HotSpot Map i appen.