Lund kommune - Gauksomhytta

Dagsturhytta Gauksomhytta i Lund kommune ligger flott plassert ved et lite tjern og utsikt inn over fjellheimen i Sætraområdet.

Reidar Helland

Oppdag Gauksomhytta

  • Åpent: hele året
  • Selvbetjening: ja
  • Overnatting: nei
  • Passer for: barn og voksne
  • Turavstand: Rundt fem kilometer tur/retur
  • Universell utformet adkomst: nei
  • Toalett: ja
  • Vedovn: inne i hytta, ta gjerne med egen ved

Tilkomst og parkering

Se kart

Kjør av E39 rett nord for Moi Sentrum ved Råse bru mot Hovsherad. Følg 4258 til Handeland, sving til høyre og kjør mot Sætra. Kjør til du kommer til en stor parkeringsplass på venstre av veien.  Parkeringsplassen vil bli merket med Dagsturhytteskiltet.

Turbeskrivelse til hytta

Dagsturhytta i Lund ligger nydelig plassert ved Gauksom i Sætraområdet. Du kan velge å gå tur-retur til hytta eller rundløype via Ytre Sandstøl, Laugmannsdalen tilbake til Sætra.

Turen starter på grusveien ved Moi IL sin Sætrahytte. Følg så merking på grusveien, og videre merking i naturen til man kommer til dagsturhytta. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper helt fram til hytta.

Dette er en fin tur som passer for de fleste!  Stien har en del stigning i starten, og nokså flatt siste del mot hytten. Her er også andre muligheter i flott natur med umerkede turer i området.

Det er mulighet for å gå videre til Sandstøl. Om sommeren passer det fint å gå merket løype om Kjedleknuden inn til Ytre Sandstøl. Turen er litt krevende med en del stigning. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper over Einarvann til Ytre Sandstøl. Tilbake følger du skitraseen via Laugmannsdalen til Sætra.

Turen er ikke egnet for rullestol eller barnevogn.

Avstand

Turen er på rundt fem kilometer tur/retur og tar rundt 35-40 minutter hver vei. Med små turføtter i følget kan man gjerne beregne én time.

Følg Gauksomhytta i sosiale medier

Bli med i Gauksomhyttas Facebookgruppe 

Kontakt

Camilla Øverland Skoland

E-post: camilla.skoland@lund.kommune.no