Siste nytt om vedlikeholdsarbeidet på Bybrua

Fylkeskommunen skal rehabilitere brukabler, overflatebehandle stål, etablere nytt avløpssystem og gjøre andre mindre jobber. I utgangspunktet skal trafikken gå som normalt i to felt. Entreprenør Consolvo AS skal gjøre vedlikeholdsarbeidet som etter planen skal være ferdig i slutten av 2023.

Kollektivfeltet er stengt ut året for å gi plass til stillas og anleggskjøring. En del av arbeidet skjer i høyden og det er derfor satt opp stillaser. Fortauene blir stengt vekselvis, men det vil alltid være ett åpent over hele broen til enhver tid. 

Sykler du over Bybrua?

Senk farten når du passerer stillas og arbeidsfolk. Gående på bybrua setter også pris på at du passerer i lav fart.

Her finner du oppdatert informasjon underveis i prosjektet.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med byggelederen i Rogaland fylkeskommune Oddgeir Auglend, eller prosjektlederen hos entreprenør Consolvo Olav Moen

E-post: olav.moen@consolvo.no

E-post Oddgeir: oa@novaform.no

Status i arbeidet

I august ble alle kabelsettene på Stavangersiden av tårnet, på øst siden av brua, overflatebehandlet. Stillaset under brua er nå i posisjon nummer 5 av 10. Det vil si at vi er omtrent halvveis i arbeidet på underside av bru.

Vi dekker nå til stillaset som har stått i ro på Stavangersiden, og starter med overflatebehandling også fra dette stillaset. Stillaset har blitt brukt til sveising av noen deler frem til nå. 

Mange har fått med seg at partyteltet forsvant fra toppen av tårnet i sommer. Teltet skal monteres på ny, men denne jobben er ikke prioritert enda.

Framover vil vi se at en vogn blir bygget rundt det største kabelsettet på Sølystsiden av brua på østsiden.

Nymalt underside av brua. - Klikk for stort bildeHer er det nymalt. Undersiden av brua - Klikk for stort bilde Hele tårnet på brua med stillas - Klikk for stort bilde her blir en vogn demontert

 

07.09.2023 12.00

Jobber i helgen 19.-20. august

Stavanger bybru som strekker seg over fjorden - Klikk for stort bildeBildet er tatt tidligere i sommer

I helgen tar vi ikke pause fra vedlikeholdsarbeidet på Stavanger bybru. Vi skal sandblåse og male på dagtid frem til ettermiddagen. Søndag kveld går Lyse i gang med å bytte lysmaster på brua.

18.08.2023 15.00

Snart ferdig med å vedlikeholde seksjon to

Undersiden av brukassen fotografert fra sjøen og opp - Klikk for stort bilde Kristian Høie Næsheim

I løpet av juli blir vi ferdige med å sandblåse og male en ny del av undersiden til Bybrua. Vi skal så flytte stillaset til seksjon tre. Enda en kabelvogn blir nå gjort klar, og vil være i drift i løpet av kort tid. Totalt vil det etterhvert være tre til fire vogner som vedlikeholder kablene på Bybrua.

11.07.2023 14.00

Sanblåser og maler kablene

Bybrua med stillas - Klikk for stort bilde

Nå har vognen begynt å bevege seg, og vi er i gang med å sandblåse og male kablene.

16.06.2023 14.00

Vedlikeholdsarbeidet er i gang

Undersiden av bybrua med stillas og utstyr for sandblåsing - Klikk for stort bilde Kristian Høie Næsheim

Mandag 22. mai startet vi å sandblåse på undersiden av bybrua. Vi måler nå støynivået i området der vi jobber, for å sikre at lyden fra arbeidet ikke er for høy. De neste ukene veksler vi mellom sandblåsing, vasking og maling.

En vogn er bygget til kablene. Når vi har bygget ferdig stillaset i tårntoppen, tar vi i bruk vognen for å sandblåse og behandle kablene.

en vogn er festet til kablene på bybrua - Klikk for stort bilde Kristian Høie Næsheim

 

23.05.2023 09.00

Stillas i høyden

stillas rundt et område av Stavanger bybru - Klikk for stort bilde Kristian Høie Næsheim

Stillaset som henger under brua nærmer seg ferdig, og vi er godt i gang med å bygge stillaset som skal opp i høyden. Nå analyserer vi ståldetaljene under brua, og i løpet av de neste ukene starter vi med sandblåsing på flere bruelementer. Vi gjør oss ferdig med alle vedlikeholdsoppgaver før vi flytter stillaset til et nytt område.

 

08.05.2023 13.35

Informasjonsmøte 3. mai

 

Onsdag 3. mai klokken 16:30 er det informasjonsmøte i lokalene til Stavanger Seilforening på Sølyst. Du er hjertelig velkommen. Her finner du informasjon om prosjektet, hvordan vi jobber og hva som skjer framover.

28.04.2023 12.00

Stillas på plass

Stillas satt over veibanen på bybrua. Bildet er tatt gjennom frontruta på en bil - Klikk for stort bilde

Vi er snart ferdig med å forberede omfattende vedlikeholdsarbeid på Stavanger bybru. Nylig ble stillas satt opp. 

28.04.2023