Streik ved 12 skoler

Klikk for stort bildeMarianne Alfsen og Turid Huster Wiik er blant de 65 lærerne ved Godalen videregående skole som ble tatt ut i streik fra 27. mai.458 medarbeidere er tatt ut i streik etter at meklingen mellom KS og Unio ikke førte fram. Tolv skoler i fylket rammes.

LO kommune kom til enighet med KS om en ramme på 2,8 prosent. For de 47 medlemmene i LO kommune som det var varslet streik for, blir det altså ingen streik.

445 av Unio-medlemmene som er tatt ut i streik jobber i de videregående skolene, 13 i fylkeskommunens sentraladministrasjon.

Det er søkt om dispensasjon for i overkant av 60 medarbeidere. Det gjelder hovedsakelig innen tilrettelagt opplæring og ansatte som skal være sensor ved privatisteksamen. Søknader om dispensasjon sendes og vurderes daglig. Det vil derfor variere hvor mange som til enhver tid er streikende.

Videregående skoler som er tatt ut i streik er:

• Bergeland videregående skole (50 tatt ut)
  • Godalen videregående skole (65 tatt ut)
  • Haugaland videregående skole (Tre tatt ut)
  • Hetland videregående skole (28 tatt ut)
  • Jåttå videregående skole (79 tatt ut)
  • Karmsund videregående skole (72 tatt ut)
  • Skeisvang videregående skole (25 tatt ut)
  • St. Olav videregående skole (39 tatt ut)
  • St. Svithun videregående skole (32 tatt ut)
  • Stavanger katedralskole (24 tatt ut)
  • Vardafjell videregående skole (26 tatt ut)
  • Stavanger offshore tekniske skole (To tatt ut)

Elever, foresatte og ansatte må følge med på informasjon fra egen skole om hvilke konsekvenser streiken får for undervisning og opplegg.