Koronasmitte blant flere russ

Gående russ - Klikk for stort bildeDet er oppdaget smitte blant flere russ på forskjellige skoler i Sør-Rogaland. Alle som har deltatt i russefeiring må teste seg to ganger med fem dagers mellomrom og gå i hjemmekarantene til første test er negativ.

- Situasjonen er uoversiktlig. Vi oppfordrer sterkt all russ og andre som har deltatt i helgens festing til å begrense sosial kontakt til et minimum. Alle treff, rulling eller samlinger for russen bør innstilles til vi får bedre oversikt over smittesituasjonen, sier Joar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune.Joar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune. - Klikk for stort bildeJoar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune.  

Flere russ i sør-fylket har fått påvist smitte etter helgens russefeiring flere steder i fylket. Også yngre og eldre ungdommer deltok på festene og var i russebussene. Det gjelder også personer fra Nordfylket og Jæren.

Smitten blant russen får konsekvenser for opplæringen ved flere skoler i fylket. Elever og foreldre må følge med på beskjedene som kommer fra egen skole.

Les Stavanger kommunes råd til russen for en trygg russefeiring gjennom forsterkede koronatiltak på Nord-Jæren.

Folkehelseinstituttets (FHI) råd til russen for de områdene der nasjonale koronaretningslinjer gjelder.

Rødt nivå for videregående skoler i Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger

Fra torsdag 6. mai er de videregående skolene i Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger på rødt nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. 

Det er en økende smittespredning av koronavirus blant russen som er bakgrunnen for beslutningen. Den er fattet av smittevernmyndigheten i de fire kommunene og gjelder inntil videre. 

Følg med på beskjeder og informasjon som kommer fra egen skole.   

Til toppen