Aktuelt skole og opplæring - Rogaland fylkeskommune

Det er hardest konkurranse om plassene på Vg1 musikk, dans og drama og Vg1 idrettsfag ved noen skoler. Det er små endringer i inntakskravet til Vg1 studiespesialisering sammenlignet med fjoråret. Men det er litt vanskeligere å få plass på Vg1 idrettsfag i år. 

Illustrasjonsbilde datamaskin

Tilbudet gjelder deg som skal begynne på videregående til høsten. Du kan bestille PC eller Mac i vår PC-ordning allerede fra 15. juni. 

 

– Det er mange i fylket vårt som nå har behov for å legge en plan B. Karrieresenter Rogaland står klare til å hjelpe de som trenger råd og veiledning om hvilke muligheter som finnes, både ungdom og voksne, sier Lasse Eide, seksjonssjef for karriereveiledning og voksenopplæring.

 Vi tilbyr gratis sommerskole til deg som har stryk eller ikke vurdering (IV) til eksamen eller i standpunkt, og det blir kurs i flere fag. 

Mandag 11. mai starter gjenåpningen av alle de videregående skolene i Rogaland og ellers i landet.

 Mandag 27. april åpner våre videregående skoler for yrkesfagselever på Vg2 og elever på Vg3 som går yrkesfaglig løp i skole. Skolene er klare til åpningen, og det er gjort en rekke tiltak for å sikre at åpningen skjer i tråd med smittevernreglene som er gitt av nasjonale helsemyndigheter.

 Vi gjennomfører privatisteksamener i Rogaland fylkeskommune fra og med 27. april. 

Er du blitt permittert, midlertidig arbeidsledig eller arbeidsledig på ubestemt tid? Her ligger kanskje din plan B fra august/september.

I tillegg til veiledning på telefon, e-post og video, kan du nå også bruke Messenger for å chatte med en veileder.

Rogaland fylkeskommune har besluttet å fryse ordningen på ubestemt tidspunkt. Den pågående koronasituasjonen krever alt fokus og fagbrev på jobb ordningen må avvente.

Til toppen