Aktuelt skole og opplæring - Rogaland fylkeskommune
Gående russ

 Russetida er allerede i gang, og ungdommene skal ta en rekke valg som kan være både utfordrende og vanskelige. Vi inviterer til møter for russeforeldre for å dele tips og erfaringer om den gode russetid.

Lærer veileder elev

Du som er permittert eller arbeidsledige får nå sjansen til å fullføre videregående opplæring fram mot yrkes- eller studiekompetanse. Tilbudet er for deg som ikke har fullført videregående opplæring tidligere.

Jente går på bussen og betaler

Busstreiken er avsluttet, og det betyr at all undervisning ved våre videregående skoler vil gå som normalt igjen. Vi ber elevene følge beskjeder fra den enkelte skole.

Vi trenger forslag til gode kandidater for å kunne dele ut prisene til verdige vinnere. Nå kan du sende inn forslag til hvem som bør få prisene.

Elev skriver og svarer på oppgave på papir.

 Fristen for å melde seg opp til eksamen for privatister, lærlinger og praksiskandidater er 15. september. 

Det er hardest konkurranse om plassene på Vg1 musikk, dans og drama og Vg1 idrettsfag ved noen skoler. Det er små endringer i inntakskravet til Vg1 studiespesialisering sammenlignet med fjoråret. Men det er litt vanskeligere å få plass på Vg1 idrettsfag i år. 

Illustrasjonsbilde datamaskin

Tilbudet gjelder deg som skal begynne på videregående til høsten. Du kan bestille PC eller Mac i vår PC-ordning allerede fra 15. juni. 

 

– Det er mange i fylket vårt som nå har behov for å legge en plan B. Karrieresenter Rogaland står klare til å hjelpe de som trenger råd og veiledning om hvilke muligheter som finnes, både ungdom og voksne, sier Lasse Eide, seksjonssjef for karriereveiledning og voksenopplæring.

 Vi gjennomfører privatisteksamener i Rogaland fylkeskommune fra og med 27. april. 

Er du blitt permittert, midlertidig arbeidsledig eller arbeidsledig på ubestemt tid? Her ligger kanskje din plan B fra august/september.

Til toppen