Samferdselsministeren signerte byvekstavtalen - Rogaland fylkeskommune

Samferdselsministeren signerte byvekstavtalen

Klikk for stort bildeSamferdselsminister Knut Arild Hareide signerer byvekstavtalen Undi Agnethe Torstensen Fylkesordfører Marianne Chesak og de fire ordførerne på Nord-Jæren møttes torsdag i Stavanger for endelig å signere byvekstavtalen, sammen med samferdselsministeren og statssekretær Heidi Nakken fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Dette er en svært god avtale for Rogaland, sa Knut Arild Hareide.

I avtalen forplikter kommunene, Rogaland fylkeskommune og statlige parter til en effektiv arealbruk og til at veksten i persontransport tas med kollektiv, sykkel og gåing.

Klikk for stort bildeByvekstavtalen er en dugnad, sa fylkesordfører Marianne Chesak Undi Agnethe Torstensen Staten bidrar med nærmere 17 milliarder kroner i perioden 2019 til 2029. Pengene skal blant annet gå til å finansiere over halvparten av Bussveien. 

– Med denne avtalen har vi lagt til rette for en velfungerende og framtidsrettet transport- og arealpolitikk i denne regionen, sa Hareide.

Fylkesordfører Marianne Chesak understreket at byvekstavtalen er en dugnad.

– Med denne avtalen legger vi til rette for en bedre framtid for barna våre. Vi må alle være med hvis vi skal få det til, sa hun.

Reforhandlet avtalen i fjor

I desember 2019 ble staten og de lokale partene på Nord-Jæren enige om en ny, reforhandlet byvekstavtale. Den nye avtalen erstattet byvekstavtalen fra 2017. I juli i år kom beskjeden fra regjeringen om at avtalen var godkjent.

Klikk for stort bildeSamferdselsministeren møtte fylkesordføreren og ordførerne i fire kommuner torsdag 

Til toppen