14-åring stakk av med 1. og 2. plass i fotokonkurranse

Vinnere av fotokonkurransen klimaendringer i Rogaland - Klikk for stort bildeF.v. Fylkesordfører Marianne Chesak, Nelly Narges Karimi, Agnes Haker, Martin Espe og Modil Byberg. Peer Einar Klungtveit hadde ikke anledning til å stille på prisutdelingen.Her er vinnerne av fotokonkurransen klimaendringer i Rogaland. 14 år gamle Martin Espe fra Nærbø fikk både 1. og 2. plass med sine to bilder i kategorien Lavutslippssamfunnet.

– Jeg ble helt satt ut da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet. Og kunne nesten ikke tro det var sant når jeg fikk vite at det både ble 1. og 2. premie, sier Martin Espe.

Martin Espe foran vinnerbilder - Klikk for stort bildeMartin Espe med sine to vinnerbilder i kategorien "Lavutslipssamfunnet", Lokaltoget og Plastikk på strand.– Vi hørte et skikkelig hyl fra gutterommet, skyter faren inn. Vi trodde først det var noe galt som hadde skjedd.

Den unge fotografen har lenge vært opptatt av naturen rundt oss, og syntes det var veldig kjekt å ta bilder til denne konkurransen. Fotointeressen har han bare hatt i to-tre år, men synes allerede det har blitt en veldig kjekk hobby.

– Først tok jeg bare bilder med mobilen, når jeg var ute med familie og venner. I sommer kjøpte jeg meg skikkelig kamera også, og det ene bildet jeg vant med er tatt med det nye kameraet, det andre er tatt med mobilen.

Martin Espe får diplomer - Klikk for stort bildeMartin Espe får to diplomer av fylkesordfører Marianne Chesak.

Fire av de fem prisvinnerne var samlet for prisutdeling og kake på fylkesordfører Marianne Chesaks kontor. Hun er mektig imponert over alle de flotte bidragene som er kommet inn.

– Vinnerbildene viser tydelig hvordan klimaendringene påvirker naturen rundt oss. Denne fotokonkurransen har fått den yngre generasjonen ut i naturen for å ta bilder, og har økt interessen for klima og natur. Det står mitt hjerte nært, sa fylkesordfører Marianne Chesak i talen til prisvinnerne.

Vinnerbildene, og flere av de andre bildene som er sendt inn i konkurransen, skal blant annet brukes i den nye planen for klimatilpasning i Rogaland.

– Det er veldig kjekt å kunne bruke disse flotte bildene når vi nå skal lage ferdig regionalplan for klimatilpasning. Det både løfter det visuelle inntrykket og belyser utfordringene vi står overfor i fylket vårt, sier Christine Haver regionalplansjef i Rogaland fylkeskommune.

Fotokonkurransen har vært et samarbeid med Stavanger Turistforening og Klimapartnere Rogaland.

Til toppen