Ny ebok-app for bibliotekene i Rogaland - Rogaland fylkeskommune

Ny ebok-app for bibliotekene i Rogaland

Klikk for stort bildeNå kan lånere ved alle folkebibliotek i Rogaland laste ned den nye ebok-appen Allbok, og etter påske kan også alle skoleelevene i Rogaland logge seg på appen.

– Nå som alle bibliotekene i Rogaland holder stengt er det ekstra viktig å tilby gode digitale løsninger for e-bøker og lydbøker. Vi har jobbet på spreng for å få den nye tjenesten opp raskest mulig, og vi er strålende fornøyde med at vi sammen med Bokbasen nå fikk dette på plass tidligere enn planlagt» sier fylkesbiblioteksjef Britt Ellingsdalen.

Ebok-appen Allbok er utviklet av Bokbasen, og fra og med onsdag 1. april kl.12 vil det ikke lenger være mulig å låne nye bøker i eBokBib. Lånerne kan allikevel lese ferdig det de allerede har lånt.

e-boksamlingen oppgraderes

Samtidig med denne lanseringen, oppgraderes e-boksamlingen ved hjelp av den digitale krisepakken Nasjonalbiblioteket lanserte noen dager etter at bibliotekene stengte på grunn av koronasituasjonen. 

Målet med krisepakken var å gi bibliotekene bedre mulighet til å møte det digitale behovet i unntakstilstanden vi nå befinner oss i. Klikk for stort bilde  

– Folk sender stadig inn nye innkjøpsønsker og etter 12. mars har vi kjøpt inn så å si alle ebøker folk etterspør, forteller innkjøpsansvarlig Mette Langland ved Sølvberget bibliotek. 

Appen støtter flere ulike e- og lydbokformater. Allbok muliggjør også at lånerne kan lese rikt illustrerte barnebøker.

Allbok finnes som app for både iOS og Android og kan lastes ned fra App store eller Google Play. I tillegg til å kunne låne og lese bøker på telefon og nettbrett kan låneren også velge å lese og høre bøkene rett i nettleseren på www.allbok.no.

Til toppen