Pressemeldinger - Rogaland fylkeskommune

 

Rogaland fylkeskommune har lyst ut kontrakter på drift og vedlikehold av fylkesveier i åtte kommuner i fylket i fem år.

Grafikk - 22 skoler fra Rogaland deltar i NM i klima

Nær 12 000 elever i Rogaland skal konkurrere om å bli norgesmestere i klima. Tirsdag 26. januar starter NM i klima, der elever fra tre fylker deltar i konkurransen. Målet er å spare mest mulig CO2-ekvivalenter per skole og få elevenes sterke klimaengasjement ut i hverdagen.

Solveig Vik (17) fra Haugesund er gjenvalgt som ungdommens fylkesordfører og Trym Talgø Olsen (18) fra Eigersund blir ny ungdommens fylkesvaraordfører i det nye ungdommens fylkesråd i Rogaland.

 Folkets hus i Sauda foreslås fredet, og nå ber fylkeskommunen om innspill til utformingen av fredningsforslaget. Frist for merknader er 1. februar.

 Ledelys er på plass på begge sider av brua på fylkesvei 520 i Sauda.

  

 Fristen for å bli ferdig er 10. januar 2021, men Bergelandstunnelen åpner allerede torsdag 17. desember.

Høyspentledninger i landskap, med vindmøller i bakgrunnen

Nye virksomheter vokser fram i Rogaland. Fylket vårt er gunstig for hydrogen- og batteriproduksjon, datalagringssentre, landbasert oppdrett og ny gruvedrift. Disse næringene har behov for mye energi og store landområder.

Mann leser på mobil

Rogalendinger er stort sett godt fornøyde med livet, det viser resultatene fra folkehelseundersøkelsen.

Et forbedret og universelt utformet bibliotek og en helt ny og universelt utformet park er begrunnelsen for at fylkeskommunens Tilgjengelighetspris 2020 tildeles Haugesund kommune. 

Mann holder brett med youghurt

De hjelper vanskeligstilte mennesker og sparer miljøet på samme tid. Det er det ikke mange som kan skilte med. Men det kan Matsentralen Rogaland.

Til toppen