Koronasmitte blant flere russ - Rogaland fylkeskommune

Koronasmitte blant flere russ

Gående russ - Klikk for stort bildeDet er oppdaget smitte blant flere russ på forskjellige skoler i Sør-Rogaland. Alle som har deltatt i russefeiring må teste seg to ganger med fem dagers mellomrom og gå i hjemmekarantene til første test er negativ.

- Situasjonen er uoversiktlig. Vi oppfordrer sterkt all russ og andre som har deltatt i helgens festing til å begrense sosial kontakt til et minimum. Alle treff, rulling eller samlinger for russen bør innstilles til vi får bedre oversikt over smittesituasjonen, sier Joar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune.Joar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune. - Klikk for stort bildeJoar Loland, fylkesdirektør for opplæring i Rogaland fylkeskommune.  

Flere russ i sør-fylket har fått påvist smitte etter helgens russefeiring flere steder i fylket. Også yngre og eldre ungdommer deltok på festene og var i russebussene. Det gjelder også personer fra Nordfylket og Jæren.

Smitten blant russen får konsekvenser for opplæringen ved flere skoler i fylket. Elever og foreldre må følge med på beskjedene som kommer fra egen skole.

Les Stavanger kommunes råd til russen for en trygg russefeiring gjennom forsterkede koronatiltak på Nord-Jæren.

Folkehelseinstituttets (FHI) råd til russen for de områdene der nasjonale koronaretningslinjer gjelder.

Rødt nivå for videregående skoler i Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger

Fra torsdag 6. mai er de videregående skolene i Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger på rødt nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge.

Det blir gjort en ny vurdering om nivået for smitteverntiltak torsdag 6. mai, og hvor lenge skolene skal drive på rødt nivå. Følg med på beskjeder og informasjon som kommer fra egen skole.   

Det er en økende smittespredning av koronavirus blant russen som er bakgrunnen for beslutningen. Den er fattet av smittevernmyndigheten i de fire kommunene. Det blir en ny vurdering av situasjonen torsdag 6. mai (ettermiddag/kveld).

Til toppen