Forsiktig åpning av de videregående skolene - Rogaland fylkeskommune

Forsiktig åpning av de videregående skolene

Elev går i et klasserom - Klikk for stort bilde Mandag 27. april åpner våre videregående skoler for yrkesfagselever på Vg2 og elever på Vg3 som går yrkesfaglig løp i skole. Skolene er klare til åpningen, og det er gjort en rekke tiltak for å sikre at åpningen skjer i tråd med smittevernreglene som er gitt av nasjonale helsemyndigheter.

Hvem skal begynne på skolen?

De videregående skolene åpner for yrkesfagselever på Vg2 og elever på Vg3, og gjelder for de skolene som har elever i disse gruppene. Elevene starter med å få opplæring og undervisning i programfagene som foregår i verksteder og andre rom som er nødvendige for å gi praktisk opplæring. Det betyr at timeplaner, og antallet timer elevene er på skolen kan variere fra skole til skole. Det henger sammen med hvordan undervisningen praktisk kan gjennomføres slik den skjer på en trygg og forsvarlig måte for både elever og medarbeidere. Følg undervisningsplanen og den informasjonen du har fått fra skolen din.

Opplæringen i andre fag fortsetter gjennom digitale løsninger.

Alle andre elever fortsetter opplæringen gjennom digitale løsninger, og skal ikke møte på skolen. 

Disse skolene åpner

Bergeland vgs. Bryne vgs., Dalane vgs., Gand vgs., Godalen vgs., Haugaland vgs., Jåttå vgs., Karmsund vgs., Randaberg vgs., Sauda vgs., Sola vgs., Stavanger offshore tekniske skole (SOTS), Strand vgs., Vågen vgs., Øksnevad vgs., Ølen vgs., Åkrehamn vgs.

Smitteverntiltak

Åpningen av skolene skjer i tråd med smitteverntiltakene som er satt. Vi følger smitteveilederen som er laget av nasjonale helsemyndigheter. Alle elevene får informasjon om hvilke smittevernregler de skal følge når de starter på skolen.  

Nettmøte om videregående opplæring

Fredag 24. april svarte vi på en rekke spørsmål i direktesendt nettmøte på facebook. Vi svarte på spørsmål om smitteverntiltak, åpning av skolene, standpunktkarakterer, sommerferie, lærlinger, fag- og svenneprøver, privatisteksamener, og russetid, for å nevne noe. 

Du får mange svar ved å se sendingen.

Kommunikasjonssjef Elisabeth Huse (t.v) og Joar Loland, opplæringsdirektrør - Klikk for stort bildeVi svarer på spørsmålene fra dere i nettmøte. Kommunikasjonssjef Elisabeth Huse (t.v) og Joar Loland, opplæringsdirektør.   

.

Til toppen